Mat & dryck

Boendets huvudsida: STF Helags Fjällstation

På Helags kan du äta både frukost, lunch och middag. Slå dig ned i Pilgrimsalen med storslagen utsikt över Helagsmassivet och njut av hemlagad mat – aldrig smakar maten så bra som efter en dag ute på fjället! All vår mat är säsongsbaserad och har som mål att vara i stort sett flygfri, detta innebär att vi kör upp en stor del av maten under vinterhalvåret då vi kan köra upp varorna med bandvagn och skoter. Vi reserverar oss även för förändringar pga väder och vind som kan påverka våra leveranser då vi befinner oss i väglöst land.

Frukost
Vår frukostbuffé består av gröt med olika fröer, nötter och torkade frukter, vi har också olika marmelader, smörer samt härgjort bröd och pålägg.

Lunch och fika
Lunchserveringen består av våfflor och dagens soppa. Det erbjuds alltid ett veganskt alternativ. Är du fikasugen har vi ett brett utbud av hembakat fika. Lunch serveras 11:00 – 16:00 och fika erbjuds under receptionens öppettider.

Middag
Vår middag startar med en gemensam presentation 18. 00 varje kväll och består av lokala råvaror så som ren, regnbåge med mera.

Förboka
Middag och frukost vill vi att du bokar i förväg. Lunchserveringen och fika är öppen för stationens gäster och daggäster, och behöver inte förbokas.

Middagen är en färdigkomponerad meny. Önskas vegetariskt alternativ eller specialkost kan vi ordna det, men viktigt att det meddelas före ankomst.

Välkomna!

Restaurang helgas
Frukost Helags

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.