Mer om boendet

Flexibelt boende i många former

Här kan du välja att bo i allt från enkla tvåbäddsrum med handfat till rymliga fyrbäddsrum med dusch och wc. Alla rum bokas som hela rum vilket innebär att du alltid har rummet för dig själv tillsammans med eventuellt sällskap, och du betalar för så många bäddar du utnyttjar i rummet. Under vissa arrangemang finns undantag, då du kan boka del i flerbäddsrum. I alla rum med dusch och wc ingår linnepaket med handduk, för övriga rumstyper kan du välja att ta med själv eller hyra på plats. Reser du med husdjur, boka tillvalet Husdjur. Önskemål om placering i huvudbyggnad eller Grövlan (annexet) kan lämnas i slutet av din bokning ”under meddelande eller önskemål”.

Oavsett hur du väljer att bo så har du möjlighet att boka till helpension, enstaka måltider eller att utnyttja gästköket där du kan ordna dina egna måltider. Där har du tillgång till fullständig köksutrustning, dubbla spisar, kylar, frysar, bänkytor och så finns gott om sittplatser både inomhus och ute på verandan. Bor du i fjällstationens huvudbyggnad eller annexet har du också tillgång till samtliga andra faciliteter såsom huvudbyggnadens bastu, sällskapsrum, lekrum, tvättmaskin (mot extra kostnad), torkrum med mera.

Huvudbyggnaden

I fjällstationens huvudbyggnad erbjuds tvåbäddsrum i budgetutförande och fyrbäddsrum i ekonomiutförande, båda med handfat på rummet och övriga faciliteter i korridor. De flesta av rummen i huvudbyggnaden är två- eller fyrbäddsrum med komfortnivå standard, där dusch och wc finns på rummet. Det finns också några få rymligare fyrbäddsrum med dusch och wc på rummet samt plats för en extrabädd på golvet för ni ska kunna sova fem personer. Alla rum har våningssängar, antingen med fasta eller uppfällbara överslafar.

Grövlan – vårt annex och gästkök

Alla rum i Grövlan är tvåbäddsrum och här är rummen i standardutförande (med dusch och wc) eller budgetutförande (handfat på rummet, övriga faciliteter i korridor). Dessa rum är något större än tvåbäddsrummen i huvudbyggnaden och därför finns möjlighet att få plats med antingen en spjälsäng eller extramadrass. Dessutom är alla underslafar något bredare än en enkelsäng.

Känn dig som en mästerkock i vårt fina gästkök i Grövlan. Här har du tillgång till fullständig köksutrustning, dubbla spisar, kylar, frysar, stora bänkytor och så finns det gott om sittplatser i både kök, matsal och sällskapsrum.

Söker du plats för en grupp, en familjetillställning, en mindre konferens eller behöver avskildhet av något annat skäl så kan du hyra hela annexbyggnaden under vissa perioder av året. Sammanlagt finns det 22 bäddar i 11 tvåbäddsrum.

Tält

Tälta gör du gratis enligt svensk allemansrätt men vill du nyttja fjällstationens faciliteter inklusive självhushållskök, dusch och bastu betalas en serviceavgift på plats på 200 kr/dygn som medlem (300 kr icke medlem). Barn 6-15 år betalar halva priset (0-5 år gratis). Tält sätts upp minst 100 m från närmaste byggnad och din tältplats kan ej förbokas. Middag för tältare bör förbokas, vilket kan göras tidigast 7 dagar före ankomst via bokningen@stfturist.se. Ange namn, datum och antal samt eventuell specialkost.

Husdjur

Husdjur är självklart välkomna men kom ihåg att säga till redan vid bokning så att vi kan hitta ett passande rum åt er. Husdjur är inte tillåtna i restaurangen. I särskilt anvisat sällskapsrum finns gemensam yta där du och ditt djur kan umgås tillsammans med andra.

Stugor

Ett antal stugor med 4-8 bäddar i närområdet finns för veckobokningar under sommar- och vintersäsong. För mer information om stugorna besök Daniels Fjällstugor. Vill du göra en bokningsförfrågan kontakta bokningen@stfturist.se (stugorna är ej bokningsbara online). I prislistorna nedan kan du läsa mer om tillgänglighet och pris per stuga/vecka.

Utsikt från rum på STF Grövelsjön
Grövelsjöns boende
Grövelsjöns boende
Grövelsjöns boende

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.