Upplev mer

Boendets huvudsida: STF Finnhamns Vandrarhem

För dig som vill aktivera dig är möjligheterna oändliga. Här följer ett axplock av aktiviteter och smultronställen på ön.

Vandringsleder

Det går tre vandringsleder över Finnhamn som är utmärkta med färger. Kärleksstigen märkt med rosa (ca 750 meter lång), gulmarkerade Klätterrundan som är en slingrig stig och går till det tio meter höga utkikstornet (ca en km lång) och orangea Naturskogsstigen med delvis kuperad stig (ca två km lång).

Båtluffarleden är den längsta leden (ca sex km lång). Med start vid Finnhamns ångbåtsbrygga kan du ta dig hela vägen till Ingmarsö, med lite hjälp av utplacerade roddbåtar. Du vandrar genom öppna landskap, hav av blommor, svamp och bitvis lite tuffare terräng. Här är rejäla skor och myggspray är ett måste.

För dig som vill gå oledat går det bra att följa vattnet och på egen hand utforska den fantastiska naturen. Där utsikten är som bäst, vare sig det är över en vacker glänta eller över havet, finns ofta enkla bänkar att vila sig på. Bänkarna görs av omkullblåsta träd som ett led i hållbarhetsarbetet.

Träning

Utegym, fotboll, beachvolleyboll, brännboll, löpning i natur eller på vägen – här finns alla möjligheter.

Motorikbana för de yngre barnen

På ängen nedanför vandrarhemmet finns det en spännande och utmanande motorikbana för de yngre barnen. Här kan de träna sin balans och våga ta sig fram på spännande repvägar och repväggar.

Vattensport

Vid Ragnars kiosk i Paradisviken går det att hyra kajaker, kanadensare och SUP. Det finns även en tiomanna-SUP som används som en flytande badbrygga med gott om plats för häng och bad.

Bastu

En stor, nybyggd bastu alldeles vid vattnet, med plats för 15 gäster finns en kort promenad från vandrarhemmet. Den går att hyra för privat tid och för allmän tid då man delar bastun med andra som har bokat tiden, både män och kvinnor. Båda alternativen bokas på www.finnhamn.se.

Vindskydd och utkikstorn

Det finns två fina vindskydd på ön för dig som vill sova under stjärnorna. Ett ligger precis vid vattnet och det andra högt upp med utsikt över inloppet till Finnhamn. Googla Lamudden och Talludden, där syns de. I anslutning till vindskydden finns en eldstad med möjlighet att grilla korv och koka kaffe. Observera att det är kol som gäller under sommaren, resten av året är det tillåtet att elda med ved. För den icke höjdrädda finns ett tio meter högt utkikstorn med utsikt över världen.

Sliphuset

I Sliphuset har vi våra stora middagar, de som är runt 100 gäster. Här visar vi också olika matcher och kan ha artistuppträdanden.

Lanthandel och kiosk

Juni till augusti håller lanthandeln och Ragnars kiosk öppet. I lanthandeln finns basvaror, frukt och grönt. Det går också att köpa en kopp kaffe med ett varmt wienerbröd, svalkande kulglass och godis. I Ragnars kiosk i Paradisviken går det att förboka frukostbrödet, köpa kaffe och bullar, glass, godis och betala hamnavgiften. Det är också här du kan hyra kajaker, kanadensare och SUP. Kiosken är en samlingspunkt för öns besökare där sandstranden drar lika mycket som alla vackra båtar som ligger vid bryggan.

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.