Mer om boendet 

Boendets huvudsida: STF Finnhamns Vandrarhem

Finnhamns vandrarhem ligger ca 600 m från ångbåtsbryggan. Här blir du mött när du går av båten och ditt bagage körs till vandrarhemmet. 

Finnhamns vandrarhem har 87 bäddar fördelade på 28 rum. I den stora huvudbyggnaden finns 2–5 bäddsrum med totalt 43 bäddar. Tvåbäddsrummen har våningssängar, fyra och fembäddsrummen har enkelsängar och våningssängar. Några av rummen har sjöutsikt, övriga ser ut över den vackra skärgårdsnaturen inåt land. Dusch och toalett finns på bottenvåningen samt högst upp. På mellanplanet ligger de två matsalarna med stora öppna spisar och utsikt över Busströmmen, där det finns god chans att se havsörnen leka. Här finns också ett gästkök med tre spisenheter.

I direkt anslutning till huvudbyggnaden finns 16 parstugor med totalt 44 bäddar. Fyra av stugorna har två bäddar och ramp till dörren. Resterande tolv stugor har tre bäddar, två enkelsängar på golvet och en överslaf. De ligger vackert på berghällar med utsikt över den fina skärgårdsfaunan. Här finns också stugor där du kan ta med dina husdjur. Observera dock att huvudbyggnaden är djurfri. Dusch och toalett finns i huvudbyggnaden liksom självhushållskök. 

Frukosten serveras i de vackra matsalarna i huvudbyggnaden. Njuta av kaffe, te, olika juicer, bröd, flera sorters pålägg, ägg, yoghurt, fil och marmelader. Allt som gör dagens start perfekt! Är morgonen fin, vilken den nästan alltid är på Finnhamn, så tar man sin frukost och sätter sig på berget och tittar ut över havet. Är det en kall dag så äter man frukosten framför en sprakande brasa och tända ljus. 

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.