Upplev mer

Bunge är perfekt bas för upplevelser på hela norra Gotland. Här är miljön präglad den karga stenen men också av tidigare kalkindustri och militär verksamhet. Hos oss kan du ta ett dopp i turkosblåa f.d. kalkbrott eller i havet vid stenkusten, äta middag i en gammal kalklada, vandra på bungemuseet från bronsålder till tidigt 1900-tal, besöka Bunge Flygmuseum eller varför inte hoppa trampolin i Pjäshallen vid gamla Kustartilleriet.

Besöka Fårö

Färjeläget i Fårösund ligger ca 1,5 km från Oss. Där tar du färjan över till Fårö. Turen tar ca 5 min och sen har du hela Fårö med Raukområden, vidsträckta sandstränder, Restauranger caféer nöjen och kultur framför dig. Till Fårös norra del är det ca 25 km.

Upptäck stenkusterna i nord och syd

Norrut ligger den fascinerande stenskusten och kalkbrottet Blå Lagunen. Fortsätter Du lite längre kommer du till Bläse Kalkbruksmuseum.

Söderut finns ett gömt och glömt Raukområde inne i skogen innan du kommer till Lergravsviken med ett av Gotlands vackraste raukområden. Det är skönt att promenera längst dessa stenstoder och se olika figurer träda fram från olika vinklar. Här finns också ett litet fiskrökeri och café. Sen kommer halvön Furillen med ett vilt och otämjt landskap. Att hyra en cykel och besöka dessa platser blir ett härligt heldagsäventyr.

Matupplevelser

Det finns flera trevliga restauranger i Bunge, Fårösund och på Bungenäs. Dessutom hittar du ett café med ”maffiga” bakverk och mackor, gårdsbutiker och bra mataffär i närheten. Perfekt för dig som vill äta gott under vistelsen.

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.