Upplev mer

Boendets huvudsida: STF Backåkra Vandrarhem

Backåkra Vandrarhem är beläget på Österlen, i ett område som är känt för sin skönhet. Naturreservaten bjuder på variationsrik skog, långa sandstränder vid havet, öppna hedmarker och det speciella Österlenljuset som inbjuder till rekreation för kropp och själ.

Vandra bland skir grönska och bokskogsstammar

Förutom sommarens sol- och badtillvaro finns det möjlighet till många andra utomhusaktiviteter kring vandrarhemmet. Och om du söker naturupplevelser har du kommit rätt. Skåneleden, som är en populär vandringsled, ligger nämligen strax intill vandrarhemmet. Ta kuststräckan och upptäck Skåne från sin vackraste sida!

Landmärken och strandliv runt Österlen

Några kilometer västerut står Ales mytomspunna stenar, högt uppe på åsen. Och österut breder stranden ut sig mot Sandhammaren – en av Sveriges finaste sandstränder. Vill du uppleva resten av Österlen, så ligger vårt vandrarhem strategiskt vid kusten, mittemellan städerna i Ystad och Simrishamn. Och du får också nära till flera andra sevärdheter i området.

Vi vill att barnen ska trivas

När man reser med familjen är det viktigt att det finns någonting att göra för barnen även där ni övernattar. Vi på STF Backåkra Vandrarhem har någonting väldigt viktigt; nämligen många familjerum, vilket innebär att det med största sannolikhet finns fler barn under er vistelse här. Och barn har mycket fantasi som kommer till sin rätta när de träffar varandra.

Vissa hjälpmedel finns det väl ändå för att komma igång med lekandet. Vi erbjuder till exempel en fin liten fotbollsplan med riktiga mål. Och ett bordtennisbord kring vilket ofta spelas rundpingis. Det finns dessutom en sandlåda mitt i trädgården så att ni föräldrarna som avnjuter kaffet eller något annat vid ett trevligt trädgårdsbord, kan ha lite uppsyn över era små. Och så har vi några gungor också, en fin liten rutschkana  och kanske något annat vi inte införskaffat ännu.

Kustvandring på Österlen

Vi värdar som driver STF-boenden på Österlen vandrar mycket själva och nu har vi tillsammans tagit fram ett vandringstips till dig som är sugen på att vandra på Österlen. Österlen är ett vandringsparadis som passar både nybörjare och mer vana vandrare. Här möts du av lummiga bokskogar, ett böljande backlandskap och milslånga stränder. Men också av charmiga fiskelägen, öppna betesmarker och vidunderlig utsikt över horisonten och havet. På denna vandring går du mitt i ett vackert variationsrikt landskap med historiska platser samt spännande flora och fauna. Vi ses på vandringsleden!

Kul för alla åldrar

Här kommer våra barnvänligaste tips på saker att se och göra som omväxling till stranden.

Glimmingehus Nordens bäst bevarade medeltida borg och spännande både för barn och vuxna. Här väntar guidning för alla åldrar, ges spökberättelser på kvällarna och så händer det förstås en hel del annat också.

Ales stenar En av norra Europas vackraste fornlämningar. Högt uppe på Kåsebergaåsen står de mytomspunna lämningarna i gudomligt vackra miljöer. En picknick på åsens kant med utsikt över havet, en promenad bort mot Hammars backar eller en solnedgång vid stenarna är inte helt fel. Nedanför stenarna ligger Kåsebergas mysiga fiskehamn. Där finns fiskrökeriet, restauranger och kafé.

Cykla dressin Vill du ha lite äventyr så kan dressincykling definitivt vara någonting för dig. Det finns flera sträckor som både är roliga, natursköna och inte speciellt krävande. Cyklar du sträckan S:t Olof – Gyllebosjön kan du passa på att bada i sjön innan du återvänder. Ta med picknickkorgen – det gör turen extra mysig.

Löderups strandbad Bara cirka 1,5 kilometer från vandrarhemmet väntar minigolfbanor, en härlig badbrygga och en mycket barnvänlig strand. Bryggan har utsetts till Skånes näst bästa badbrygga av Sydsvenska Dagbladet.

Tosselilla sommarland Vill barnen busa loss riktigt finns Tosselilla i Tomelilla. Ett nöjes-, äventyrs-, och tivoliland. Här finns dessutom tamdjur, gigantiska klätterborgar, grillplatser och massor av andra aktiviteter för såväl stora som små. Ta med den stora plånboken och mycket att dricka.

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.