Upplev mer

Boendets huvudsida: STF Arådalen Fjällstuga

I Arådalen har du rika möjligheter till lätta dagsturer på fjället. Kanske upp till toppen av Hundshögen eller till Östra Arådalens gamla och välbevarade fäbod? Fäbodarna var ett gammalt inslag i det jämtländska bondesamhället. Fäbodarna blev också övernattningsställen för den första generationen fjällturister.

Är du fiskeintresserad kan du prova lyckan i Visjön eller Arån. För barnfamiljer lockar de lugna omgivningarna och den vänliga naturen med små fjällbäckar till spännande upptäckter. Fiskekort finns att köpa.

Vandringar: Hundshögens topp ca 5 km upp, lätt vandring men uppför, Västra Arådalens Fäbod ca 5 km över fjället på ”Tiren stigen” och 4,5 km genom skogen på traktorspåret, promenad runt Angelika sjön ca 2 km, Höglekardalen ca 20 km, Gräftåvallen ca 20 km. Dörrsjöarna ca 8 km. Östra Arådalens fäbod – ett kulturminne 4 km. 15 min till trädgränsen.

Arådalens kapellet brukar vi visa för våra gäster. Det är inrett med snickerier från Leif Wikner. Han har vandrarhem/verkstad och utställning nere i Persåsen ca 6 mil från Arådalen.

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.