Husfasad Österlen

Kombinera flera boenden

Vandring genom nationalparker, roadtrip längst Höga kusten eller båtluff i Stockholms skärgård? Oavsett vilket färdmedel du föredrar tycker vi du ska spana in våra tips på de härligaste av upptäcktsresor i Sverige. Alla med STF-boenden på perfekt utplacerat avstånd från varandra för en enkel och njutningsfull semestertur.

Fyra dagars vandring till Treparksmötet

Storslagen natur i Treparksmötet

Treparksmötet är en vandring till platsen där de tre nationalparkerna Sarek, Stora Sjöfallet och Padjelanta möts. Upplev högalpina bergstoppar, blågröna glaciärsjöar, vilda forsar och storslagna vyer under fyra dagar. Rundturen startar med en båtresa från Ritsem till Änonjalme och slutar efter att du tagit samma båt tillbaka från STF Vaisaluokta. Bor gör du i fjällstugorna Akka, Kutjaure, Vaisaluokta, samt samebyns övernattningsstuga Kisurisstugorna.

Fjällstugor i makalös och folktom natur

Bilsemester längst Höga Kusten

Båthus Höga Kusten

För den som inte har möjlighet att uppleva den 128 kilometer långa Höga Kustenleden till fots tipsar vi här om boenden tillgängliga även för bilåkaren. Världsarvet Höga Kusten omfattar södra norrlandskusten mellan Härnösand, Kramfors och Örnsköldsvik – världens högsta kustlinje! Här visar Bottenhavet upp sitt mest dramatiska ansikte. Längst med kusten finns nationalparken Skuleskogen, den mäktiga Slåtdalsskrevan, fiskeläger och långa sandstränder. Höga Kusten erbjuder en enastående variation av naturupplevelser.

Tips! Ta en båttur från Barsta fiskeläge via Bönhamns fiskeläge och beundra det vackra kapellet från 1600-talet!

Glamping och vandrarhem längst varierade Höga Kusten

Båtluffa i sensommarens skärgård

Klippa i Stockholms skärgård

Att glida runt mellan Stockholms skärgårdsöar med båt kan vara det absolut härligaste sättet att transportera sig – om du åker på sensommaren när högsäsongen är över. Vattnet är varmt, restaurangerna har plats och det är glest med folk på alla båtar och boenden. Vare sig du längtar efter en lummig innerskärsvik eller vindpinad ytterskärgård kan vi garantera att det finns något för dig bland Stockholms 30 000 öar, kobbar och skär. Varför inte låta våra boenden styra rutten?

 

Österlen på cykel

Cykel på strand Österlen

September är bästa tiden att besöka idylliska Österlen och cykel det bästa färdmedlet. Efter högsäsong finns det gott om plats på våra boenden och havet är fortfarande varmt, dessutom är det mindre trångt på turistcykelleden Sydostleden som sträcker sig hela vägen från Växjö till Simrishamn innan den övergår i Kattegattleden. Så ta med dig familjen eller kompisgänget och utforska östkustens pärlor tillsammans med STF. Vi garanterar att du kommer vilja komma tillbaka.

Roadtrip i Sverige

Funderar du på elbilssemester i sommar? Många av våra boenden har elbilsladdare. Använd vårt kartverktyg för att se vilka och förenkla din nästa roadtrip med elbil. Tips! Försök planera din rutt utifrån bilens räckvidd och avståndet mellan boenden och laddare.

Här hittar du alla boenden med laddare för elbil

Fler spännande äventyr i Sverige

Bli medlem i STF

För dig som vill upptäcka Sverige. Och för dig som vill få andra att upptäcka.

Bli medlem nu!

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.