Facebook
Twitter

STF Nära dig

STF Värmland Lokalavdelning

Kontaktperson

Barbro Falken

Telefon: 070-6028649

stfvarmland@stfturist.se

Postadress

STF Värmland Lokalavdelning - Branten 3, 68152 Kristinehamn

Våra kommuner

Arvika, Eda, Filipstad, Forshaga, Grums, Hagfors, Hammarö, Karlstad, Kil, Kristinehamn, Munkfors, Storfors, Sunne, Säffle, Torsby, Årjäng

Anslut dig till vår lokalavdelning

Maila ossså får du mer information om vår verksamhet

Flera stora personligheter ur den svenska litteraturen har beskrivit Värmland. Selma Lagerlöf, Gustaf Fröding, Nils Ferlin och Erik Gustaf Geijer är några av de stora, som har författat om de djupa skogarna och det glittrande vattnet.
Läs mer

Värmlands natur är av skiftande karaktär. Södra delen närmast Vänern hör till Götalands centrala slättbygder, medan det längre norrut mellan de långa dalarna Fryksdalen och Klarälvsdalen utbreder sig stora skogar. Längst i norr finns bergstoppar på nästan 700 meter över havet, och härifrån är det nära till kalfjäll i Dalarna och Norge.

Värmland har stor rikedom på sjöar och vattendrag. Mest kända är Frykensjöarna och Klarälven. Denna rinner genom Karlstad, som är landskapets huvudort med bland annat universitet och stor hamn. Södra Värmland har också vackra skärgårdar.

Tillgången på skog och kraften i vattenfallen har varit basen för pappersindustrin. De mindre pappersbruken är numera nerlagda och ersatta med några få stora anläggningar. Östra Värmlands mineralrikedom låg till grund för de många nu nerlagda hyttorna och bruksherrgårdarna. Namn som Brattfors, Persberg, Nordmark och Långban är kända namn inom området.

För medlemmar i lokalavdelningen Värmland finns ett rikt och varierat programutbud. Naturupplevelser i form av vandringar, cykelturer, båtturer och fågelskådning är en stor del av verksamheten. Studiebesök på kulturinstitutioner, förvaltningar och företag är ofta förekommande inslag liksom föredrag, bildvisningar och olika kulturella arrangemang. På sommaren görs ofta en fjällresa. Varje år genomför lokalavdelningen också studiecirklar med varierande teman.

Lokalavdelningen bildades 1976 och har cirka 300 medlemmar.

Aktiviteter

 • 21 Apr - 17 Apr 2018

  • 21

   Apr

   2018

  • 17

   Apr

   2018

  Vårutflykt till Arvika med omnejd

  Vi får en guidad visning på Sågudden av Johan och därefter går vi runt på egen hand. Lunch kl 12 30. Efter lunchen åker vi vidare till Marita Olssons Möbelsnickeri. Marita gör bl a fina skåp, speglar...

  Läs mer

  Lördagen den 21 april kl 11 00. Anmälan senast den 17 april. Samling vid Norrstrandskyrkan för samåkning kl 10 00 eller vid Såguddens Café och Restaurang kl 11 00. Priset är exkl lunch.
  Pris

  Medlem: 100 kr

 • 10 Maj

  • 10

   Maj

   2018

  Gökotta, Kummelön

  Samling 06 00 vid Norrstrandskyrkan eller 06 30 vid parkeringen på Kummelön. Fredrik Wilde från Länsstyrelsen guidar oss som vanligt. Medtag matsäck.

  Läs mer

  Pris

  Medlem: 20 kr

 • 26 Maj

  • 26

   Maj

   2018

  Vandring i Värmskog

  Guidning i gården av Kerstin Koskiranta. Vi går sedan Silverleden till silvergruvan med guide. Medan vi äter medhavd fika berättar guiden om gruvan. Lunchen, räksmörgås från Liljenäs, äter vi i församlingshemmet...

  Läs mer

  Pris

  Medlem: 100 kr

 • 14 Jun

  • 14

   Jun

   2018

  Kvällsvandring vid Zakrisdal och efter Vänerns strand

  Vi samlas vid Zakrisdal, parkeringen Peugeot bilförsäljning (buss 4 ) och gör en lätt vandring ca. 6 km fram och åter. Vi gör en brasa ute på udden. Tag med matsäck och korv. Möjlighet till bad om...

  Läs mer

  Pris

  Medlem: 20 kr

 • 01 Jul

  • 01

   Jul

   2018

  Källsöndag vid Nygårdskällan

  Vi deltar i Väse hembygdsförenings källsöndag. Naturstig 2,5 km. Tipspromenad. Ta med kraftiga skor eller stövlar samt eget fika. Vatten finns i källan.

  Läs mer

  Söndagen den 1 juli kl 15 00 Samling för samåkning från Norrstrandskyrkan kl 14 00 eller vid parkeringen vid Nygårdskällan kl 15 00. Det är skyltat från Väse hembygdsgård.
  Pris

  Medlem: Gratis