Facebook
Twitter

STF Nära dig

STF Södertälje-Nykvarn Lokalavdelning

Kontaktperson

Uno Tholsson

Telefon: 08-55011485

stfsodertaljenykvarn@stfturist.se

Postadress

STF Södertälje-Nykvarn Lokalavdelning - Förmansvägen 2, 1704, 15147 Södertälje

Våra kommuner

Nykvarn, Södertälje

Anslut dig till vår lokalavdelning

Maila ossså får du mer information om vår verksamhet

Telge har en gammal historia. Platsen var nödvändig att passera för resande norrut och blev därför en naturlig boplats. Ett populärt, sentida besöksmål är Tom Tits experiment, ett äventyrligt science center som lockar barn och vuxna från hela landet.
Läs mer

Idag är Södertälje en utpräglad jordbruks- och industrikommun med ett rikt jordbruk på framförallt Mörkö och Hölö samt stora industrier som AstraZeneca och Scania. Södertäljes livsådra är kanalen som sammanbinder orten med både Mälaren och Östersjön. Att göra vattenvägen framkomlig var en angelägen fråga redan på vikingatiden men blev verklighet först på 1800-talet.

Strax norr om Södertälje, i Södertälje kanal, ligger ön Slottsholmen och Telge Hus slottsruin. Borgen anlades till försvar mot ovälkomna besökare från Mälaren. I närheten av Slottsholmen finns idag en populär slalombacke som är välbesökt under hela vintern. I Nykvarns kommun finns det välkända slottet Taxinge Näsby med norra Europas största kakbord och konstutställningar under sommaren.

Det finns ett stort antal naturreservat i Södertäljes närhet och kretsen arrangerar varje år en omtyckt utflykt till ett av dem. Sörmlandsleden och många rika svampmarker är andra tillgångar som lokalavdelningen avnjuter. Och förutom Östersjön och Mälaren finns ett trettiotal insjöar för bad, fiske, skridskoåkning och fågelliv.

Södertälje-Nykvarn lokalavdelning bildades 1996 och har cirka 80 medlemmar.

Aktiviteter

 • 28 Nov

  • 28

   Nov

   2017

  Nya kungliga musikhögskolan (KMH)

  KMH fick 2016 nya lokaler där modern arkitektur och äldre kulturminnesmärkta byggnader har kunnat förenas. Den guidade visningen tar oss in på delar av byggnaden som normalt är stängda för allmänheten.

  Läs mer

  Pris

  Medlem: 30 kr

  Icke-medlem: 50 kr

 • 02 Dec - 23 Dec 2017

  • 02

   Dec

   2017

  • 23

   Dec

   2017

  Kulturhistorisk lucköppning

  Klockan 16.00 under fyra adventslördagar med start 2/12 kommer olika Södertäljeprofiler tala i ett fönster, ackompanjerade av något musikuppträdande på olika platser i centrala Södertälje. Se föreningsnytt...

  Läs mer

  Pris

  Medlem: Gratis

 • 24 Jan

  • 24

   Jan

   2018

  S:T Afrems kyrka i Södertälje

  S:t Afrems kyrka tillhör Syrisk Ortodoxa Församlingen och har cirka 6500 medlemmar, de flesta ursprungligen från Mellanöstern. Någon av församlingens präster kommer att guida oss. Vi blir bjudna på...

  Läs mer

  Pris

  Medlem: 50 kr

  Icke-medlem: 70 kr

 • 22 Feb

  • 22

   Feb

   2018

  Årsmöte

  Årsmöte torsdagen den 22 februari 2018 kl.19.00. Plats: Allaktivitetshuset, Saltskog, Södertälje.

  Läs mer

  Pris

  Medlem: Gratis