Facebook
Twitter
Pinterest

STF Nära dig

STF Södertälje-Nykvarn

Postadress

STF Södertälje-Nykvarn - Förmansvägen 2, Lgh 1704, Södertälje

Våra kommuner

Nykvarn, Södertälje

Telge har en gammal historia. Platsen var nödvändig att passera för resande norrut och blev därför en naturlig boplats. Ett populärt, sentida besöksmål är Tom Tits experiment, ett äventyrligt science center som lockar barn och vuxna från hela landet.
Läs mer

Idag är Södertälje en utpräglad jordbruks- och industrikommun med ett rikt jordbruk på framförallt Mörkö och Hölö samt stora industrier som AstraZeneca och Scania. Södertäljes livsådra är kanalen som sammanbinder orten med både Mälaren och Östersjön. Att göra vattenvägen framkomlig var en angelägen fråga redan på vikingatiden men blev verklighet först på 1800-talet.

Strax norr om Södertälje, i Södertälje kanal, ligger ön Slottsholmen och Telge Hus slottsruin. Borgen anlades till försvar mot ovälkomna besökare från Mälaren. I närheten av Slottsholmen finns idag en populär slalombacke som är välbesökt under hela vintern. I Nykvarns kommun finns det välkända slottet Taxinge Näsby med norra Europas största kakbord och konstutställningar under sommaren.

Det finns ett stort antal naturreservat i Södertäljes närhet och kretsen arrangerar varje år en omtyckt utflykt till ett av dem. Sörmlandsleden och många rika svampmarker är andra tillgångar som lokalavdelningen avnjuter. Och förutom Östersjön och Mälaren finns ett trettiotal insjöar för bad, fiske, skridskoåkning och fågelliv.

Södertälje-Nykvarn lokalavdelning bildades 1996 och har cirka 80 medlemmar.

Aktiviteter

 • 28

  • 28

   Nov

   2015

  Levande Adventskalender

  Lördagen den 28 november kl 16.00 och tre påföljande lördagar kommer olika Södertäljeprofiler tala i ett fönster alt. på en balkong, ackompanjerade av något musikuppträdande på olika platser i centrala Södertälje.

  Läs mer

  Pris

  Medlem: Gratis

 • 27

  • 27

   Jan

   2016

  Katolska kyrkan i Södertälje

  Onsdagen den 27 januari 2016 besöker vi S:t Ansgars församling och Katolska kyrkan. Vi får information om församlingens verksamhet som omfattar 5000 katoliker boende i Södertäljeområdet.

  Läs mer

  Pris

  Medlem: 50 kr