Facebook
Twitter

STF Skara-Götene Lokalavdelning

Postadress

STF Skara-Götene Lokalavdelning - Lerlidsgatan 8, 53238 Skara

Våra kommuner

Götene, Skara

Anslut dig till vår lokalavdelning

Maila ossså får du mer information om vår verksamhet

Lokalavdelningens område bjuder på många olika karaktärer. I nordväst Vänern med platåberget Kinnekulle. I söder Hornborgasjön med sitt unika fågelliv. I öster Valleområdet, en gammal kulturbyggd med böljande landskap och många småsjöar. Däremellan slätter med levande odlingslandskap och medeltidsstaden Skara.
Läs mer

Den omväxlande naturen inbjuder till vandringar. På Kinnekulle och i Valleområdet finns många lokala leder och strövområden. Bygden korsas också av längre pilgrimsleder. Kinnekulle med sin ovanliga berggrund och unika flora är en del av FNs biosfärområde Vänerskärgården med Kinnekulle. Från utsiktstornet på Högkullen ser man långt ut över innanhavet Vänern.

Hornborgasjön är en fantastisk fågelsjö. Vid ”Naturum Trandansen” på sjöns sydspets bjuds på allt från örnsafari på senvintern till invasion av tusentals tranor på våren. På östra sidan av sjön vid ”Naturum Hornborga” häckar många olika fågelarter varav flera sällsynta.

Kulturarvet är stort. Inom området finns flera fornlämningar och många medeltida kyrkor. Skara domkyrka är den största och ger staden dess särprägel. Runt kyrkan finns från anrika skolbyggnader, museum och veterinärinrättning från Linnés tid, men även små affärer, kaféer och restauranger. Vid Kinnekulle ligger Husaby kyrka och Biskopsborg där Olof Skötkonung lät döpa sig och därmed gjorde kristendomen till statsreligion för 1000 år sedan. Även Varnhems klosterkyrka vid Billingen är en mäktig katedral dit många kommer för att se Birger Jarls grav.

Vårt lokala program består av utflykter till aktuella och sevärda platser, föreläsningar och kulturevenemang. Vår lokalavdelning arrangerar årligen studiecirklar och samarbetar med andra föreningar om natur och fritidsarrangemang .

Lokalavdelningen har ett givande och värdefullt samarbete med Studiefrämjandet.

Omstarten med STF Skara-Götenes nya lokalavdelning känns spännande. Vi är glada över att det reda nu är ca 160 st som valt att vara medlemmar hos oss.

Du är också välkommen!

Aktiviteter

 • 24 Sep - 10 Dec 2018

  • 24

   Sep

   2018

  • 10

   Dec

   2018

  Cirkelstart måndag 24 september kl. 18:30

  Välkommen att vara med i vår cirkel! Tema för hösten fastställs vid första mötet. Vi träffas i Studiefrämjandets lokaler, Skolgatan 3, Skara. Är du intresserad, hör av dig till Lennart eller kom till...

  Läs mer

  Var: Studiefrämjandets lokal, Skolgatan 3, Skara
  Pris

  Medlem: Gratis

 • 26 Sep

  • 26

   Sep

   2018

  Besök på Konstgården Redberga, Harald Wiberg

  Vi besöker konstnären Harald Wibergs hem Redberga Gård utanför Falköping. Vi blir guidade av Harald Wibergs änka Christina, både i deras privata hem och i utställningen. Förutom Wibergs egna målningar...

  Läs mer

  När: Onsdag 26 september, kl. 17:45-21:30. Anmälan senast söndag 23 september till Ewa.
  Pris

  Medlem: 160 kr

 • 23 Okt

  • 23

   Okt

   2018

  öringsafari i Hjoåns dalgång

  Vill du göra någonting utöver det vanliga? Följ då med på Öringsafari i Hjoåns dalgång! Safari arrangeras från mitten av oktober till mitten av november, den tid då öringen vandrar uppför ån. Kunniga...

  Läs mer

  När: Tisdag 23 oktober. Anmälan senast 8 oktober. Obs datum!
  Pris

  Medlem: 150 kr

 • 19 Nov

  • 19

   Nov

   2018

  Guidning i Skara Domkyrka

  Följ med på en guidad tur i domkyrkan med vackra fönster och hemliga rum! Skara domkyrka har anor från 1100-talet men fick sin nuvarande höggotiska prägel på 1300-talet. Den är helgad åt Sankta Maria...

  Läs mer

  När: Måndag 19 november, kl. 18:00. Anmälan senast 15 november till Sonja.
  Pris

  Medlem: 100 kr

 • 21 Feb

  • 21

   Feb

   2019

  Årsmöte torsdag 21 februari 2019

  sedvanliga förhandlingar och information om vår verksamhet. Lokalavdelningen bjuder på närproducerad smörgås och kaffe Mer information kommer.

  Läs mer

  Var: Greentec Park, Skara. Årsmötet är öppet för alla medlemmar i STF Skara-Götene lokalavdelning.
  Pris

  Medlem: Gratis