Facebook
Twitter

STF Nära dig

STF Skara-Götene Lokalavdelning

Kontaktperson

Lars Ahlmark

Telefon: 070-202 86 69

stfskaragotene@stfturist.se

Postadress

STF Skara-Götene Lokalavdelning - Lerlidsgatan 8, 53238 Skara

Våra kommuner

Götene, Skara

Anslut dig till vår lokalavdelning

Maila ossså får du mer information om vår verksamhet

Lokalavdelningens område bjuder på många olika karaktärer. I nordväst Vänern med platåberget Kinnekulle. I söder Hornborgasjön med sitt unika fågelliv. I öster Valleområdet, en gammal kulturbyggd med böljande landskap och många småsjöar. Däremellan slätter med levande odlingslandskap och medeltidsstaden Skara.
Läs mer

Den omväxlande naturen inbjuder till vandringar. På Kinnekulle och i Valleområdet finns många lokala leder och strövområden. Bygden korsas också av längre pilgrimsleder. Kinnekulle med sin ovanliga berggrund och unika flora är en del av FNs biosfärområde Vänerskärgården med Kinnekulle. Från utsiktstornet på Högkullen ser man långt ut över innanhavet Vänern.

Hornborgasjön är en fantastisk fågelsjö. Vid ”Naturum Trandansen” på sjöns sydspets bjuds på allt från örnsafari på senvintern till invasion av tusentals tranor på våren. På östra sidan av sjön vid ”Naturum Hornborga” häckar många olika fågelarter varav flera sällsynta.

Kulturarvet är stort. Inom området finns flera fornlämningar och många medeltida kyrkor. Skara domkyrka är den största och ger staden dess särprägel. Runt kyrkan finns från anrika skolbyggnader, museum och veterinärinrättning från Linnés tid, men även små affärer, kaféer och restauranger. Vid Kinnekulle ligger Husaby kyrka och Biskopsborg där Olof Skötkonung lät döpa sig och därmed gjorde kristendomen till statsreligion för 1000 år sedan. Även Varnhems klosterkyrka vid Billingen är en mäktig katedral dit många kommer för att se Birger Jarls grav.

Vårt lokala program består av utflykter till aktuella och sevärda platser, föreläsningar och kulturevenemang. Vår lokalavdelning arrangerar årligen studiecirklar och samarbetar med andra föreningar om natur och fritidsarrangemang .

Lokalavdelningen har ett givande och värdefullt samarbete med Studiefrämjandet.

Omstarten med STF Skara-Götenes nya lokalavdelning känns spännande. Vi är glada över att det reda nu är ca 160 st som valt att vara medlemmar hos oss.

Du är också välkommen!

Aktiviteter

 • 02 Aug - 12 Dec 2017

  • 02

   Aug

   2017

  • 12

   Dec

   2017

  Cirkelstart

  Välkommen att vara med i vår cirkel! Tema för hösten fastställs vid första mötet. Vi träffas på Seniorcaféet, Skaraborgsgatan, Skara. Är du intresserad, hör av dig till Lennart, eller kom till caféet den...

  Läs mer

  Start måndag 18 september kl. 18:30.
  Pris

  Medlem: Gratis

 • 21 Feb 2018

  • 21

   Feb

   2018

  Lokalavdelningens Årsmöte 2018

  Visning av Länsstyrelsens nya hus vid Hornborgasjön och café Doppingen. Vi får en redogörelse för hur projektet har vuxit fram, hur det fungerar idag och en blick in i framtiden. Sedvanliga årsmötesförhandlingar. Lokalavdelningen...

  Läs mer

  Onsdag 21 februari 2018 Anmälan till Dagmar (enbart för veta hur många fikagäster det blir).
  Pris

  Medlem: Gratis