Facebook
Twitter

STF Nära dig

STF Lidköping Lokalavdelning

Postadress

STF Lidköping Lokalavdelning - Källaregatan 42, 53130 Lidköping

Våra kommuner

Lidköping

Anslut dig till vår lokalavdelning

Maila ossså får du mer information om vår verksamhet

Lidköpings har ett vackert läge vid Vänerns södra strand. Närheten till vattnet, Kållandsö med Läckö slott och berget Kinnekulle innebär tillgång till natur- och fritidsupplevelser utöver det vanliga.
Läs mer

Omgivningarna bjuder även på stora möjligheter till kombinerade natur- och kultur-vandringar. Dels finns kortare vandringsleder på Källstorps Gård i Örslösa. Dels bjuder vackra Kinnekulle på längre vandringsleder med flera minnesmärken längs leden.

För båtutflykter i trakten märker Kållandsö ut sig som Vänerns näst största ö och ett omtyckt turistmål. Härifrån går det båtturer ut till det vackra Ekens skärgård. På Kållandsö finns även Spikens fiskeläge som är en av Europas största insjöfiskehamnar.

Lokalavdelningen strävar efter att anordna flera olika typer av natur- och kulturupplevelser. Vandringar, studiebesök, bussresor och cykelutflykter är exempel på vanliga aktiviteter.

Lokalavdelningen grundades år 1980.

Aktiviteter

 • 29 Jun - 21 Aug 2018

  • 29

   Jun

   2018

  • 21

   Aug

   2018

  Cykeltur till Blänkås, vattenintaget

  Vi cyklar utmed Vänern, genom Villaparken och Fästavägen till Blänkås vattenintag. En guide berättar för oss om hur Lidköpings vatten tas in från Vänern. Efter fikat fortsätter vi på lämpliga cykelvägar...

  Läs mer

  Ta med matsäck och cykelhjälm Sista anmälningsdag: 18/8
  Pris

  Medlem: 20 kr

  Icke-medlem: 40 kr

 • 29 Jun - 25 Aug 2018

  • 29

   Jun

   2018

  • 25

   Aug

   2018

  Bussresa till Fiskebäckskil och Grundsund.

  Vi åker med buss till Fiskebäckskil vid Gullmarsfjorden. Efter kaffe på Gullmarsstrands Hotell går vi en kort promenad i samhället. Den som vill, njuter i stället av bad . Lunch äter vi också på hotellet...

  Läs mer

  Avresa från Gamla vattentornet kl. 0800. Hemkomst ca kl. 1800. Begränsat antal platser.
  Pris

  Medlem: 550 kr

  Icke-medlem: 650 kr