Facebook
Twitter
Pinterest

STF Nära dig

STF Kind Lokalavdelning

Kontaktperson

Helena Ödvall Enoksson

Telefon: 0733-923004

stfkind@stfturist.se

Postadress

STF Kind Lokalavdelning - Grälåsa Gård 1, 51452 Länghem

Våra kommuner

Svenljunga, Tranemo

Anslut dig till vår lokalavdelning

Maila ossså får du mer information om vår verksamhet

Kind Härad ligger i Södra Västergötland. Lokalavdelningen STF Kind utgörs av Svenljunga och Tranemo, som är Västergötlands sydligaste kommuner. Området gränsar till Småland och Halland. Kindbygden präglas av ett omväxlande landskap av kuperad mark, rik på sjöar och skogslandskap.
Läs mer

Ätran rinner genom bygden och för med sig rik historia samt vackra naturupplevelser. Kindbygden har varit bebodd sedan äldre stenålder och har en rik forntidshistoria, med såväl medeltidshistoria såsom Danskkrigen. Kindbygdens trakter har befunnit sig i Dansk ägo ett antal gånger i historien. Den välkända medeltida borgen från sent 1200-tal, Torpa stenhus, är Sveriges bäst bevarade borg och utgjorde en av många befästningar vid landgränserna.

Våra program passar alla och erbjuder vandringar, utflykter, företagsbesök, föreläsningar och historiska vandringar och studiecirklar. Under våren har vi bl.a. startat en cirkel inför en fjällresa som kommer att göras i slutet av augusti 2017.

Välkommen att bli medlem!
/Styrelsen STF Kind

Aktiviteter

 • 15 Nov

  • 15

   Nov

   2017

  Överlidaljus. Studie och prova på

  Vi besöker den lilla familjeföretaget som bedriver småskalig ljustillverkning med tillhörande butik. I vårt sortiment hittar du unika, hantverksmässigt framställda stearinljus för både vardagsbruk och...

  Läs mer

  I priset ingår kaffe
  Pris

  Medlem: 30 kr

  Icke-medlem: 50 kr

 • 06 Dec

  • 06

   Dec

   2017

  Medlemsmöte i Adventstid.

  Vi börjar kvällen med glöggmingel och sen sätter vi oss till bords och njuter av gröt med tillbehör. Efter detta visar vi bilder från vårens och sommarens aktiviteter, med bland annat vandringarna på...

  Läs mer

  Tag med ett paket värt, 50:- om du vill delta i utlottningen.
  Pris

  Medlem: 100 kr