Facebook
Twitter

STF Nära dig

STF Härnösand Lokalavdelning

Kontaktperson

Anita Österholm

Telefon: 070-605 9399

stfharnosand@stfturist.se

Postadress

STF Härnösand Lokalavdelning - Slåttervägen 12, 87153 Härnösand

Våra kommuner

Härnösand

Anslut dig till vår lokalavdelning

Maila ossså får du mer information om vår verksamhet

Härnösand är beläget vid världsarvet Höga Kusten – i mötet mellan hav och land. Den imponerande kuststräckan bjuder på hisnande naturupplevelser men också härliga badstränder, lugna fiskevatten och spännande jaktmarker.
Läs mer

I den charmiga småstaden är många av de gamla trähusen bevarade och gästhamnen mitt i centrala Härnösand lockar många båtturister under sommarhalvåret.

I Härnösands kommun ligger naturreservatet Smitingen med havsbad, grottor och en geologistig samt Västanå med Västanåfallets naturum och vattenfall. För den som vill skapa sig en bild av hela regionen är Murbergets läns- och friluftsmuseum ett utmärkt besöksmål.

Härnösand är militärhistoriskt intressant med Hemsön och Hemsö Fästning. Hemsö fästning är ett underjordiskt fort, djupt ner i berget, och var länge en av landets bäst bevarade försvarshemligheter. Härnösand är även marinhistoriskt intressant med en lång yrkestradition inom båtbyggeri och lotsverksamhet.

Lokalavdelningen arrangerar kortare och längre vandringar med möjlighet till härliga naturupplevelser. Lokalavdelningen anordnar även olika studiebesök, gärna i samband med nyetableringar.

STF Härnösand grundades år 1985 och har cirka 475 medlemmar.

Aktiviteter

 • 28 Nov

  • 28

   Nov

   2017

  Höga Kusten- snart internationell destination!

  Höga Kusten består av fyra kommuner under gemensamt varumärke. Nu är Höga Kusten på väg att bli en internationell destination inom besöksnäringen! Vi får en spännande kväll ombord på M/S Ceres, en helt...

  Läs mer

  Tisdag den 28 november kl 18.30 på M/S Ceres vid Skeppsbron. Anmälan senast 21 november till till Olle 070- 632 18 54 eller oarnqvist@gmail.com. Begränsat antal – avanmäl vid förhinder.
  Pris

  Medlem: 50 kr

 • 04 Dec

  • 04

   Dec

   2017

  Julgröt

  Höstens program avslutas med traditionsenlig julgröt, denna gång med en utflykt till Häggdånger och bygdegården i byn Sjö. Härnösands spelmansgille underhåller med en ”resa” genom folkmusikens landskap...

  Läs mer

  Måndagen den 4 december kl. 18.30 i Häggdångers bygde- gård. Anmälan till Göran, goran@abel.nu eller 070-593 54 82 senast söndag 26 november. Begränsat antal – avanmäl vid förhinder. Pris 150 kr. Uppge...
  Pris

  Medlem: 150 kr