Facebook
Twitter

STF Gotland Lokalavdelning

Kontaktperson

Anders Lekander

Telefon: 070-2160657

stfgotland@stfturist.se

Postadress

STF Gotland Lokalavdelning - Lummelundsväg 24, 62141 Visby

Våra kommuner

Gotland

Anslut dig till vår lokalavdelning

Maila ossså får du mer information om vår verksamhet

Gotland är något av en sagoö och ett av Sveriges främsta turistmål. Orörda sandstränder, dramatiska klintsträckor, raukområden, fossilrika stenstränder, pittoreska fiskelägen, gotländska lövängen och orkidémarker lockar varje år hundratusentals besökare.
Läs mer

Gotlands isolerade läge mitt i Östersjön har bidragit till att bevara dess säregna kultur och språk, gutamålet, samt unika miljöer. Här hittar du både karga stenstränder och långsträckta badstränder där du känner sanden mellan tårna. Förutom otaliga lämningar från forn- och medeltid har Gotland hela 92 medeltida kyrkor, de flesta med bevarade kalkmålningar. Det mytomspunna Visby med sin stadsmur, kyrkoruiner och medeltida gatunät är utnämnt till världsarv.

Det nutida Gotland sjuder av liv med bland annat den uppmärksammade Almedalsveckan, medeltidsveckan, Bergmanveckan på Fårö och ett rikt utbud av kultur året runt. Många konstnärer, konsthantverkare, filmskapare och författare dras till Gotland.

Genom naturvandringar och kulturmöten i gemenskap vill STF Gotland förmedla den mångfald och rikedom Gotlands natur och kultur erbjuder. Du hittar våra aktiviteter i menyn till vänster, välkommen att följa med!

Aktiviteter

 • 21 Okt

  • 21

   Okt

   2018

  Gann - Ännu en socken som försvann

  Av de tre socknarna på ön, som försvann under medeltiden, har turen nu kommit till Gann. Tidigare har vi besökt Elinghem. Även denna gång ska vi försöka bilda oss en uppfattning om socknen, dess utbredning,...

  Läs mer

  Av de tre socknarna på ön, som försvann under medeltiden, har turen nu kommit till Gann. Ta med matsäck i ryggsäck, sittunderlag och varma kläder.
  Pris

  Medlem: 40 kr

  Icke-medlem: 60 kr

 • 11 Nov

  • 11

   Nov

   2018

  Natur och kulturspår i Norra Visby

  Vi vandrar och ser vad Galgberget, Kärleksstigen, Bergbetningen, Åhsbergska hagen, Flundreviken och Gustavsvik har i fråga om natur och kultur. Vi studerar också den nya delen av Norra Kyrkogården med...

  Läs mer

  Ta med matsäck i ryggsäck, sittunderlag, kläder efter väder.
  Pris

  Medlem: 40 kr

  Icke-medlem: 60 kr