Facebook
Twitter

STF Nära dig

STF Borås Lokalavdelning

Kontaktperson

Christian Jensen

Telefon: 0705-248945

stfboras@stfturist.se

Postadress

STF Borås Lokalavdelning - Yxhammarsgatan 8-10, 50331 Borås

Våra kommuner

Bollebygd, Borås, Ulricehamn

Anslut dig till vår lokalavdelning

Maila ossså får du mer information om vår verksamhet

Boråstrakten präglas av ett kuperat och sjörikt skogslandskap med knallestaden Borås som nav. Trakten har varit bebyggd sedan stenåldern och är en av landets mest särpräglade industriregioner, där knalletraditionen lever vidare genom de många postorderföretagen.
Läs mer

Lokalavdelning erbjuder ett omväxlande program med stadsdelsvandringar, teaterbesök, studiebesök, kyrkobesök, film- och bildvisningar och trevliga bussresor i och utanför landet. Under vår och höst genomförs även onsdagsvandringar genom stad och omgivningar.

I Borås närhet finns åtskilliga naturreservat. Bland annat Rya åsars naturreservat, som är ett friluftsområde med tjugo kilometer märkta vandringsleder och stigar, spännande naturområde, klippbranter och utsiktsplatser.

Runt om i omgivningarna finns även gott om kulturminnesmärken från tidig medeltid och framåt. Intressanta och trevliga utflyktsmål är Hedareds stavkyrka som är landets enda bevarade medeltida stavkyrka. Sundholmens Slottsruin och Torpa Stenhus är också välbesökta utflyktsmål. Båda är medeltidsborgar med spännande historia.

Lokalavdelningen har varit igång sedan 1980 och har cirka 350 medlemmar.

Aktiviteter

 • 02 Maj 2018

  • 02

   Maj

   2018

  Onsdagsvandringar våren 2018

  Vandringarna är 5-7 km långa. Fika medtages. Tänk på att ha bra kläder och utrustning! Plats för vandringarna kommer att uppdateras regelbundet här på STFs hemsida. Körtiden från Coop (start 9.00) till...

  Läs mer

  Samling för samåkning strax före 9.00 vid Coop rekommenderas starkt. Vi tänker på miljön, hjälper vandrare utan bil, och minskar behov av parkeringsplatser vid resp. startplats
  Pris

  Medlem: Gratis

 • 05 Maj 2018

  • 05

   Maj

   2018

  Gökotta för hela familjen

  Vi samlas vid dammen på Kransmossen där det blir aktiviteter för barn och vuxna. Tipspromenad på Naturstigen och hinderbana mm. Var och en tar med egen fika och korv om man vill grilla. Glöd finns.

  Läs mer

  Pris

  Medlem: Gratis

 • 08 Maj 2018

  • 08

   Maj

   2018

  Tisdagslunken VT 18

  För oss som går i lite lugnare takt och vill njuta av vår hembygds fina omgivningar. Fika medtages. Vandringarna är ca 3-4 km. Samling bestäms från gång till gång och uppdateras regelbundet på vår hemsida

  Läs mer

  Ulla Benjaminsson 0730-489060 eller Birgit Larsson, 033-101476
  Pris

  Medlem: Gratis

 • 06 Jun 2018

  • 06

   Jun

   2018

  Nationaldagsfirande i Ramnaparken

  Efter flagghissning, korum och kaffeservering, tar vi en promenad i den sommarfagra parken

  Läs mer

  Pris

  Medlem: Gratis