Facebook
Twitter
Pinterest

STF Nära dig

STF Bjäre-Åsbo

Kontaktperson

Sven Erik Sjöstrand

Telefon: 0435-35003

stfbjareasbo@stfturist.se

Postadress

STF Bjäre-Åsbo - Fasanvägen 2A, 1103, 28436 Perstorp

Våra kommuner

Båstad, Klippan, Perstorp, Ängelholm, Åstorp, Örkelljunga

Bjäre Åsbos lokalavdelning välkomnar till den del av Skåne som inte bara är platt. Här bjuder naturen på dramatiska klippor vid Hovs Hallar, böljande backar med äppelodlingar ute på Bjärehalvön och ett skid- och rodeleldorado uppe på Hallandsåsen.
Läs mer

Sommartid är Bjärehalvön ett paradis för turister. Flera långa sandstränder och sköna badplatser finns längs hela Skäldervikens och Laholmsbuktens långa kuststräckor. Hallands Väderö lockar såväl badsugna som naturintresserade. Hela ön är ett naturreservat och för tankarna snarast till södra Europa med friskt och klart vatten och ett solrikare klimat. Till regionen hör även Båstad, tennisens Mecka, som är ett självklart utflyktsmål i regionen tillsammans med flera andra kustnära pärlor som Torekov, Vejbystrand och Ängelholm.

Turister och besökare har rika möjligheter till en aktiv semester – till exempel på cykel eller en runda på någon av de många golfbanorna. Skåneleden slingrar sig genom landskapet och inbjuder till njutbar vandring i varierad natur.

En bit in i landet ligger Örkelljunga mellan slätt och skog, vackra insjöar och orörd natur. Här blandas golf, vandring och fiske med historia och kultur. Fantehåla, Rya kyrkoruin och Ingeborrarpsgården är några självklara utflyktsmål. Vegeholms slott, Rössjöholms säteri, Herrevadskloster, Gustavsborgs säteri och Vrams Gunnarstorp är andra flera levande minnesmärken från tiden då skånska gods och herresäten var ett begrepp. Regionen brinner också av skaparlust. Ett drygt hundratal keramiker, konstnärer och gallerier kantar vägar och landsbygd. Det är oftast bara att titta in!

Lokalavdelningen värnar om det gamla kulturlandskapet sida vid sida med den moderna och levande företagskulturen. Vandringar, företagsbesök och föreläsningar är stående arrangemang på kretsens program.

Lokalavdelningen bildades år 1984, har cirka 160 medlemmar och omfattar kommunerna Ängelholm, Båstad, Örkelljunga, Åstorp, Klippan och Perstorp.

Aktiviteter

 • 05 May 2016

  • 05

   May

   2016

  VANDRING

  Vi vandrar mellan Torekov och Ängelsbäcksstrand ca 9 km. Medtag matsäck. Alla välkomna.

  Läs mer

  Torsdagen den 5 maj 2016. Samling vid parkeringen intill Grevie kyrka kl 10.00. Samarrangemang med STF Norra Öresund.
  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: 20 kr

 • 14 May - 15 May 2016

  • 14

   May

   2016

  • 15

   May

   2016

  TVÅDAGARS VANDRING

  Vi vandrar från Hembygdsparken i Ängelholm till Magnarps Vandrarhem för övernattning och vidare följande dag till Skälderviken. Där tar vi bussen tillbaka till Ängelholm.

  Läs mer

  Lördagen den 14 maj 2016, kl 10.00. Samling i Hembygdsparken i Ängelholm. Anmälan till ansvarig senast den 24 april 2016. Uppgivna priser gäller inte enkelrum. Ytterligare information ges av ansvarig.
  Pris

  Medlem: 200 kr

  Icke-medlem: 300 kr

 • 25 May 2016

  • 25

   May

   2016

  VANDRING

  Vi vandrar 5-6 km i vacker vårklädd natur, på och invid historiska och sägenomspunna platser i Örkelljunga. Medtag fika. Mycket välkomna.

  Läs mer

  Onsdagen den 25 maj 2016, kl 10.00. Samling på samåkningsparkeringen vid Netto i Örkelljunga. Busstationen ligger alldeles intill.
  Pris

  Medlem: Gratis

 • 18 Jun 2016

  • 18

   Jun

   2016

  VANDRING

  En lätt vandring i Uggleskogen i Perstorp. Vi vandrar ca 7 km genom bokskog och på skogsvägar. Efter vandringen bjuder STF på grillad korv med bröd. Medtag fika.

  Läs mer

  Lördagen den 18 juni 2016, kl 10.00. Samling vid Ugglebadet i Perstorp.
  Pris

  Medlem: Gratis

 • 14 Jul 2016

  • 14

   Jul

   2016

  VANDRING

  Vi vandrar kring Citadellet i Landskrona, som erbjuder stora träd, vallgravar, hav, koloniträdgårdar, slott och Selma Lagerlöf. Vandringen är ca 5 km lång. Medtag fika.

  Läs mer

  Torsdagen den 14 juli 2016, kl 09.30. Samling vid Ängelholms tågstation för tågresa till Landskrona.
  Pris

  Medlem: Gratis