Facebook
Twitter
Pinterest

STF Nära dig

STF Bjäre-Åsbo Lokalavdelning

Kontaktperson

Sven Erik Sjöstrand

Telefon: 0768-541985

stfbjareasbo@stfturist.se

Postadress

STF Bjäre-Åsbo Lokalavdelning - Fasanvägen 2A, 1103, 28436 Perstorp

Våra kommuner

Båstad, Klippan, Perstorp, Ängelholm, Åstorp, Örkelljunga

Anslut dig till vår lokalavdelning

Maila ossså får du mer information om vår verksamhet

Bjäre Åsbos lokalavdelning välkomnar till den del av Skåne som inte bara är platt. Här bjuder naturen på dramatiska klippor vid Hovs Hallar, böljande backar med äppelodlingar ute på Bjärehalvön och ett skid- och rodeleldorado uppe på Hallandsåsen.
Läs mer

Sommartid är Bjärehalvön ett paradis för turister. Flera långa sandstränder och sköna badplatser finns längs hela Skäldervikens och Laholmsbuktens långa kuststräckor. Hallands Väderö lockar såväl badsugna som naturintresserade. Hela ön är ett naturreservat och för tankarna snarast till södra Europa med friskt och klart vatten och ett solrikare klimat. Till regionen hör även Båstad, tennisens Mecka, som är ett självklart utflyktsmål i regionen tillsammans med flera andra kustnära pärlor som Torekov, Vejbystrand och Ängelholm.

Turister och besökare har rika möjligheter till en aktiv semester – till exempel på cykel eller en runda på någon av de många golfbanorna. Skåneleden slingrar sig genom landskapet och inbjuder till njutbar vandring i varierad natur.

En bit in i landet ligger Örkelljunga mellan slätt och skog, vackra insjöar och orörd natur. Här blandas golf, vandring och fiske med historia och kultur. Fantehåla, Rya kyrkoruin och Ingeborrarpsgården är några självklara utflyktsmål. Vegeholms slott, Rössjöholms säteri, Herrevadskloster, Gustavsborgs säteri och Vrams Gunnarstorp är andra flera levande minnesmärken från tiden då skånska gods och herresäten var ett begrepp. Regionen brinner också av skaparlust. Ett drygt hundratal keramiker, konstnärer och gallerier kantar vägar och landsbygd. Det är oftast bara att titta in!

Lokalavdelningen värnar om det gamla kulturlandskapet sida vid sida med den moderna och levande företagskulturen. Vandringar, företagsbesök och föreläsningar är stående arrangemang på kretsens program.

Lokalavdelningen bildades år 1984, har cirka 160 medlemmar och omfattar kommunerna Ängelholm, Båstad, Örkelljunga, Åstorp, Klippan och Perstorp.

Aktiviteter

 • 25 Maj

  • 25

   Maj

   2017

  Vandring kring Ingeborrarp

  Vi vandrar gemensamt med Norra Öresund, en vandring kring Ingeborrarp, som jag kallar lätt. Vandringen är 10km eller ca 6 km lång, i en vacker vårklädd natur

  Läs mer

  Samling vid Ingeborrarps hembygdsgård kl 10:00 Medtag matsäck, eller går det att äta på värdshuset (men måste förbokas)
  Pris

  Medlem: Gratis

 • 17 Jun

  • 17

   Jun

   2017

  Vandring i Danmark

  Vi går av vid Hellebaek (ca 7 km från Helsingör) och vandrar till Hammarmölle där det finns bord och viss servering. Vi spisar medhavd matsäck och därefter vandrar till Helsingör

  Läs mer

  Samling kl 10:00 framför Norra huvudingången Helsingörs järnvägsstation. Var och en köper biljett till Hellebaek på Helsingörs järnvägsstation. Kostnad ca 30 dkr, Biljett kan inte köpas i Sverige. Anmälan...
  Pris

  Medlem: Gratis

 • 19 Jul

  • 19

   Jul

   2017

  Helsingborg

  Vi vandrar från Pålsjöbaden in till Norra hamnen. Det är en sträcka på ca 3 km, med utsikt bort mot Danmark och med havet strax intill. Folklivet brukar vara livligt och trivsamt. I hamnen stannar vi för...

  Läs mer

  Samling onsdagen den 19 juli kl 9:40 vid Ängelholms tågstation
  Pris

  Medlem: Gratis