Facebook
Twitter
Pinterest

STF Nära dig

STF Bjäre-Åsbo Lokalavdelning

Kontaktperson

Sven Erik Sjöstrand

Telefon: 0435-35003

stfbjareasbo@stfturist.se

Postadress

STF Bjäre-Åsbo Lokalavdelning - Fasanvägen 2A, 1103, 28436 Perstorp

Våra kommuner

Båstad, Klippan, Perstorp, Ängelholm, Åstorp, Örkelljunga

Bjäre Åsbos lokalavdelning välkomnar till den del av Skåne som inte bara är platt. Här bjuder naturen på dramatiska klippor vid Hovs Hallar, böljande backar med äppelodlingar ute på Bjärehalvön och ett skid- och rodeleldorado uppe på Hallandsåsen.
Läs mer

Sommartid är Bjärehalvön ett paradis för turister. Flera långa sandstränder och sköna badplatser finns längs hela Skäldervikens och Laholmsbuktens långa kuststräckor. Hallands Väderö lockar såväl badsugna som naturintresserade. Hela ön är ett naturreservat och för tankarna snarast till södra Europa med friskt och klart vatten och ett solrikare klimat. Till regionen hör även Båstad, tennisens Mecka, som är ett självklart utflyktsmål i regionen tillsammans med flera andra kustnära pärlor som Torekov, Vejbystrand och Ängelholm.

Turister och besökare har rika möjligheter till en aktiv semester – till exempel på cykel eller en runda på någon av de många golfbanorna. Skåneleden slingrar sig genom landskapet och inbjuder till njutbar vandring i varierad natur.

En bit in i landet ligger Örkelljunga mellan slätt och skog, vackra insjöar och orörd natur. Här blandas golf, vandring och fiske med historia och kultur. Fantehåla, Rya kyrkoruin och Ingeborrarpsgården är några självklara utflyktsmål. Vegeholms slott, Rössjöholms säteri, Herrevadskloster, Gustavsborgs säteri och Vrams Gunnarstorp är andra flera levande minnesmärken från tiden då skånska gods och herresäten var ett begrepp. Regionen brinner också av skaparlust. Ett drygt hundratal keramiker, konstnärer och gallerier kantar vägar och landsbygd. Det är oftast bara att titta in!

Lokalavdelningen värnar om det gamla kulturlandskapet sida vid sida med den moderna och levande företagskulturen. Vandringar, företagsbesök och föreläsningar är stående arrangemang på kretsens program.

Lokalavdelningen bildades år 1984, har cirka 160 medlemmar och omfattar kommunerna Ängelholm, Båstad, Örkelljunga, Åstorp, Klippan och Perstorp.

Aktiviteter

 • 03 Nov

  • 03

   Nov

   2016

  Studiebesök

  Vi besöker Sveriges största modelljärnväg.

  Läs mer

  Vid bra väder ev en kortare vandring. Samling Hässleholms järnvägsstation 10:20 buss 1 mot Garnisonen 10:20- 10:50 Tag med fika
  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: 100 kr

 • 26 Nov

  • 26

   Nov

   2016

  Adventsvandring

  Samarrangemang med Naturskyddsföreningen Ängelholm. Efter vandringen bjuder föreningarna på grillad korv glögg och pepparkaka

  Läs mer

  Lördag 26 November Adventsvandringi Sibirienskogen Samling Nya Torg 9:45 eller p platsen Sibirien 10:00
  Pris

  Medlem: Gratis

 • 17 Jan

  • 17

   Jan

   2017

  Bildvisning

  Från Santiago i Chile till Rio de Janeiro i Brasilien, med Världens mäktigaste vattenfall. Rune Bengtsson visar bilder och berättar om en resa tvärs över Sydamerika. Ingen Avgift

  Läs mer

  Tisdag 17 januari 2017 kl 19:00 Bildvisning på biblioteket i Klippan.
  Pris

  Medlem: Gratis

 • 07 Feb

  • 07

   Feb

   2017

  Årsmöte Tisdag 7 Februari

  Årsmötet hålls med sedvanliga årsmötesförhandlingar. Kaffe The med dopp serveras.Även något intressant föredrag

  Läs mer

  Årsmöte i församlingshemmet Munka ljungby kl 19:00
  Pris

  Medlem: Gratis