VÅGAR DU UPPTÄCKA FJÄLLEN?

Vi har nu gjort det enklare än någonsin att inte bara våga och vilja, utan på riktigt upptäcka Sverige. Inspireras av deltagarna på vår hemliga upptäcktsresa till fjällen, och sy ihop ditt eget drömäventyr. Våga upptäcka naturen i dess mest dramatiska, storslagna form. Våga känna pirret från storslagna vidder och äventyr. Våga upptäck fjällen!

I konkurrens med tusentals sökanden var det våra modiga upptäckare Monica, Thorvald, Mia och Kasper som fick ge sig iväg på den hemliga resan till fjällen. Äventyret gick till Abisko Nationalpark där gänget fick uppleva fjällen från Kungsleden till Torneträsk och Trollsjön. De fjällvandrade, badade vedeldad bastu upptäckte lokala smaker under midnattssolen. Dessutom fick de upptäcka fjället Nuolja som ligger 200 kilometer norr om polcirkeln.

INSPIRATION INFÖR DITT NÄSTA FJÄLLÄVENTYR

Våra bästa tips till modiga upptäckare

Det finns mycket att upptäcka vid sidan av vägen, lite längre in i skogen och lite högre upp på fjället. Men ibland kommer något i vägen. Jobbmailen. Ett till avsnitt. Eller en plötslig känsla av men-det-är-ju-ganska-skönt-hemma-också. Vi vet hur det kan vara. Därför har vi gjort det ännu enklare att våga upptäcka Sverige.

Våga Upptäck är ett initiativ från Svenska Turistföreningen för att inspirera andra att upptäcka och uppleva vårt fantastiska land. Därför har vi samlat upptäcktsresor till fjällen, kusten eller skogen.