Facebook
Twitter

Genomförda dugnadsuppdrag inom STF

Sedan år 2007 då dugnad startade har cirka 30 uppdrag genomförts - Tack vare alla fantastiska dugnadsarbetare under åren har vi tillsammans sett till att göra fjällen mer tillgängligt. Stort tack till alla som bidragit hittills, och välkomna alla ni som vill fortsätta den resan i framtiden. På den här sidan kan du läsa mer om genomförda dugnadsuppdrag inom Svenska Turistföreningen.

Vi har tillsammans genomfört flera lyckade uppdrag!

Genomförda uppdrag 2017

Abiskojaure 30 april – 7 maj

abiskojaure

Stugan har under året tillgänglighetsanpassats och viss målning invändning är gjord. Uppdraget 2017 var att slutföra arbetet för att stugan ska vara tipp topp. Arbetet består av invändig målning av 5 rum samt golvläggning och byte av kök. Dugnadsledare för Abiskojaure 2017 var Stefan Erlandsson och Claes Engblom.

Alesjaure 6 maj – 14 maj

alesjaure

En av Alesjaures stora stugor behövde renoveras invändigt. Det innebar att lägga golv, måla tak och väggar samt att sätta in ett nytt kök. Ett ”ungdomsgäng” (under 35 år) målade hela stugplatsen 2016. Uppdraget föll väl ut och därför körde vi på ett liknande upplägg även 2017.

Uppdraget låg under vårvintern och innebar att gänget tog sig till stugan på skidor men fick hjälp med transport tillbaka. Dugnadsledare för uppdraget var Marcus Lidström och Richard Scharff.

Singi 13 juni – 20 juni

singi

Den norra stugan i Singi behövde målas utvändigt och fönster behövde även göras iordning, därför letade vi särskilt efter personer som var duktiga på fönsterrenovering. Dugnadsledare för uppdraget var Christer Norde och Mia Johannesson.

Ritsem 25 augusti – 1 september

ritsem

STF Ritsem behövde få en ansiktslyftning och panel behövde bytas,  en del snickeriarbete göras och huset målades i ny färg. Dugnadsledare för uppdraget var Håkan Andersson och Roland Haglund.

Kutjaure, vecka 35-36

kuttjaure

Kutjaure ligger på Nordkalottleden vid gränsen till Padjelanta nationalpark med utsikt över Padjelantas vidder intill en strid fors. På dassen byttes dörrar och i säkerhetsrummet lades golv, spikades panel i väggar och tak samt att en säng och ett kök byggdes. Dugnadsledare för uppdraget var Hildegard Nufer.

Lunndörren – slutet augusti till början av september

Lunndörren

STF Lunndörren Fjällstuga behövde få en ansiktslyftning och målades därför utvändigt. Även fönster renoverades. Fjällstugan Lunndörren ligger alldeles nere vid Lunndörrstjärnen och från Vålådalen är det en dagsettapp ut till fjällstugan. Dugnadsledare för uppdraget var Börje Eriksson och Lars Olof Borking.

Genomförda uppdrag tidigare år

2016: Valåstugan, Viterskalet, Alesjaure, Abisko samevistet, Abisko turiststation och Sälka
2015: Saltoluokta, Vistas och Sälka
2014: Saltoluokta, Aktse och Pieskehaure
2013: Vaisaluokta, Kårsavagge
2012: Teusajaure
2011: Kaitumjaure
2010: Singi
2009: Sälka
2008: Alesjaure
2007
: Kutjaure