Mot storstaden

Ett besök i någon av våra större städer är alltid trevligt. Det kryllar av saker att göra och det är ofta lätt att ta sig runt. Till och med hyrcyklar brukar gå att få tag i nu för tiden. Närhet till både parker och vatten kan alla tre städerna skryta med. Kultur och mat är givet. På STF har vi trevliga boenden i både Stockholm, Malmö och Göteborg.

Stockholm

I Stockholm hittar du bad, shopping och kungliga slott. Ta bussen ut till Drottningholm på Ekerö, beundra barockträdgården på Ulriksdals slott eller packa picknick och slå dig ned i Humlegården. På Södermalm och i galleriorna i city finns mängder av spännande butiker. Om du lånar en cykel tar du dig smidigt runt mellan malmarna.  Skulle du känna för ett dopp finns fina bad mitt i stan, till exempel på Långholmen och vid klipporna i Fredhäll.  Har du förresten provat att paddla i Stockholm ? Den brittiska tidningen The Telegraph har uppgett Stockholm som en av de bästa ställena i världen att upptäcka från vattnet.  Annars är ö-vandring ett populärt sätt att se skärgården.

Malmö

Malmö lockar med spännande arkitektur, vackra parker och ett kulturliv utöver det vanliga. Besök någon av utställningarna på Malmö konsthall eller gå på konsert på Malmö Live, en av Sveriges finaste konserthallar. I Folkets park hittar du både människor och djur, och på gågatan från Stortorget till Gustav Adolfs torg finns trevlig shopping. Passa också på att gå runt bland skulpturerna i den vackra Slottsparken.

Göteborg

Gör ett besök i Göteborg. Åk på en paddantur längs kanalerna, eller ta skärgårdsbåten ut till Nya Älvsborgs fästning. Trevliga kaféer och butiker hittar du i Haga, och din färska fisk handlar du förstås i klassiska Feskekörka. Vill du uppleva djur och natur under ordnade former är Göteborgs Naturhistoriska museum väl värt ett besök. Klättra gärna upp till Masthuggskyrkan på Stigberget, och njut av den fantastiska utsikten.

"Staden blir aldrig färdig, fullbordad. Den förvandlas oavbrutet, förnyas och förändras. Samtidigt är den evig, på något sätt finns allt det förgångna kvar, lagrat."

Per Anders Fogelström