Facebook
Twitter

Fira påsk med oss

I år kommer påsken tidigt! Passa på att nyttja lediga helgdagar och unna dig själv ett solvarmt avslut på vintern eller en energigivande inledning på våren. Snödroppande tak på fjället eller knoppande vårblommor i söder – det är bara att välja.

Påskfirande för hela familjen i Edsåsdalen

På STF Edsåsdalen Fjällstation firas det påsk enligt konstens alla regler, med mysiga aktiviteter för både stora och små. Det bjuds på äggjakt i skidbacken, ansiktsmålning, påskpyssel och poolparty. Lilla Årefjällsloppet går också av stapeln, en skidtävling för barn där alla är vinnare. För lite större påskfirare väntar lugn afterski, och möjlighet till ett avkopplande morgonsim i poolen. Givetvis dukas det även fram en påskbuffé med traditionella smaker.
» Fira påsk i STF Edsåsdalen

Lokala smaker i pittoreska Vickleby på Öland

Njut av ett avkopplande påskfirande på Bo Pensionat i pittoreska Vickleby, granne med en av Sveriges vackraste bygator och Ölands Alvar. Här finns både lugnet och aktiviteterna inom räckhåll. Kryp upp i en skön fåtölj med en god bok eller hämta energi från naturens skådespel under en vandring på Alvaret. En kväll serveras en fyrarätters middag med bland annat piggvar från Gräsgård och Ölandslamm, andra kvällen dukas det fram en traditionell påskbuffé med tonvikt på närproducerade råvaror och lokala smaker.
» Fira påsk på STF Vickleby Bo Pensionat

Solvarm vårvinter i Grövelsjön

Påsklovet är en av vinterns absolut höjdpunkter i Grövelsjön. Dagarna är långa och vårsolen värmer på härliga skidturer till fjälls och i skidspåret. Knäpp upp jackan, vik upp mössan och ladda upp med solkräm och solglasögon. Vi åker skidor och pulka, vandrar med snöskor, grillar korv och utmanar varandra på ett race i BackFilippas skidpark. På kvällarna kan barnen busa i lekrummet med nya kompisar. Bor gör ni inne på stationen och för den som vill slippa alla tankar på matlagning serveras dagens alla måltider i den KRAV-certifierade restaurangen.
» Fira påsk på STF Grövelsjön

Påsk i konstens tecken på Österlen

Under den traditionella konstrundan på Österlen bjuder över 150 konstnärer in dig till sina hem och ateljéer. Du får möjlighet att träffa dem och blicka in i deras vardag bland färgpaletter, drejskivor, smidesverktyg och tyger. Konstrundan, som i år firar 51 år, har öppet 30/3 – 8/4. Stanna gärna kvar en extra dag och vandra längs havet, på böljande backar eller i bokskogar – naturen i sig är ett oslagbart konstverk.
» Fira påsk  i Skåne

Påsksupé med jämtländska råvaror i Vålådalen

Vårvinter i Vålådalen är kalla nätter med skare på förmiddagarna och takdropp på eftermiddagarna. Åk skidor i T-shirt, ät apelsin i en snödriva, vänd ansiktet mot solen och njut. I restaurangen Olgas Matsal bjuds till påsksupé med jämtländska råvaror. Bastun med vedeldad brasa och uppvärmda utomhusbadtunnor står redo när du vill koppla av. Under påsken erbjuds dessutom ett program med skojiga aktiviteter för både barn och vuxna.
Fira påsk i STF Vålådalen 

Aktiv och avkopplande påsk i Steninge

Se fram emot en aktiv och avkopplande påsk på STF Steninge vandrarhem. I havets absoluta närhet kan du under påsken njuta av sköna, kravlösa aktiviteter som guidade kustvandringar, cykelutflykter med lokal ciceron och yoga i den mysiga yogastudion. Det bjuds även på lokalt producerad mat med fokus på nyttigt och grönt. Missa inte att starta dagen i gröt- och smoothie-baren där världsmästaren i grötkokning – Per Carlsson, bjuder på överraskningar.
» Fira påsk på STF Steninge vandrarhem

På tur längs norra Kungsleden i påsk

Den bästa påskpresenten ger du till dig själv! Vår klassiska skidtur längs den norra delen av Kungsleden, från Abisko i norr till Kebnekaise och Ladtjovagge i söder, blir ett riktigt minne för livet. Tillsammans med guide färdas vi i arktiskt vinterlandskap, 200 km norr om polcirkeln, omgivna av mäktiga högfjäll och glaciärer. Det finns fortfarande några få platser kvar till påskavgången med start 25 mars. Ett svårslaget äventyr för dig som har erfarenhet av turskidåkning, och vill njuta av magnifik natur tillsammans med likasinnade.
» Fira påsk längs med Kungsleden

Påskägg med fjällgodis i Kolåsen

Skidåkning, pimpelfiske, sol, snö och god mat. Det är påsk i Kolåsen. Här bor du i anrik, mysig och hemtrevlig miljö i betagande vacker natur. Skäckerfjällens naturreservat är granne med Kolåsen och Fjällexpressen går varje morgon till fjället. Efter en dag fylld av vinteraktiviteter väntar trerättersmiddag och påskbuffé i restaurangen. Maten är tillagad med kärlek och omsorg, i stor utsträckning på ekologiska och närodlade råvaror.
» Fira påsk i STF Kolåsen

Världens smaker och lokal design i Göteborg

Står skön atmosfär, goda smaker och unika shoppingfynd på önskelistan i påsk? Då ställer du med fördel in siktet på Göteborg och Lindholmen Street Food Market där foodtrucks och restauranger dukar upp spännande smaksensationer från världens alla hörn. Påskäggen fyller du med unika fynd från Lindholmen Street Design Market där 18 lokala designers och kreatörer presenterar sitt hantverk i avslappnad miljö. Öppet varje lördag mellan 12-17, så en perfekt aktivitet på påskafton. Vill du stretcha den urbana känslan sover du gott på Göteborg City hotell och vandrarhem, granne med pulserande shoppingstråk, muséer och restauranger ett stenkast från Centralstationen.
» Lindholmen street food market
» Lindholmen street design market
» Bo på STF Göteborg City Vandrarhem 

Det lönar sig att vara medlem