Just nu genomför vi uppdateringar på webbplatsen vilket kan medföra tillfälliga störningar. Tack för ditt tålamod!

Ät hållbart

Det vi äter påverkar vår totala klimatpåverkan.

Så här äter du hållbart på semestern

  • Ät lokalproducerade varor.
  • Välj mycket livsmedel från växtriket och mindre kött.
  • Att välja ekologiskt är också bra, då har maten producerats utan bekämpningsmedel och djuren har fått leva ett så naturligt liv som möjligt. Flera av STFs restauranger är Kravmärkta.
  • Se över hur mycket mat du slänger. Det är lätt att handla för mycket, eller lägga upp för mycket mat på tallriken.
  • I STFs fjällbutiker hittar du ett sortiment som är framtaget med hållbarhet i fokus i alla led, från upphandling, transport och leveranser till val av produkter och förpackningar. Upptäck utbudet här.
  • Om du äter kött, välj helst svenskt kött från djur som gått på naturbete, är ekologiskt eller från vilt. Läs Världsnaturfondens guide som hjälper oss att välja det miljöbästa köttet.
  • Jordens fiskbestånd är under hårt tryck och många riskerar att kollapsa. Vi kan minska på trycket genom att välja fisk från bärkraftiga fiskbestånd. Läs WWFs fiskeguide.

Bli medlem i STF

För dig som vill upptäcka Sverige. Och för dig som vill få andra att upptäcka.

Bli medlem nu!