Varför höjdes medlemsavgifterna 2020?

Medlemsavgifterna höjdes fr o m 16 december 2020. Beslutet om höjningen av medlemsavgifterna fattades i maj 2020 av Svenska Turistföreningens riksstämma. Det är den första höjningen sedan 2009. Det är medlemsavgifterna – tillsammans med överskott från våra boenden och alla ideella insatser som gör STFs verksamhet möjlig.

Vi är en förening som vill mycket och gör mycket. Vi har höga ambitioner i vårt hållbarhetsarbete och är aktiva opinionsbildare. Vi arbetar envist för att ge ännu fler tillgång till natur- och kulturupplevelser landet runt, nära och lite längre bort. Dessutom kräver våra fastigheter i fjällen – som alla vi medlemmar äger tillsammans – underhåll och investeringar.

Förslaget att höja avgifterna togs fram innan coronakrisen drabbade oss med full kraft, men dess konsekvenser för föreningens ekonomi har gjort beslutet än mer angeläget.

Vi hoppas att du som medlem har förståelse för detta och att du fortsatt vill bidra till arbetet med att göra det möjligt för fler att upptäcka Sverige. Tillsammans är vi starka!

Läs mer om medlemskapet

Läs mer om beslutet
Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.