Utmana dig på Keb Classic Vinter

Upplev det stora skidäventyret – Keb Classic Vinter. En klassisk vinterutmaning för såväl den elitsatsande skidalpinisten, som den glada motionären. Här vid Sveriges högsta berg hittar du de finaste åken, och den bästa utsikten.

Keb Classic Vinter inkluderar både en sprinttävling i stadsmiljö, och ett tvådagars topptursäventyr. Kebnekaisemassivet bjuder på smala kammar, svindlande glaciärer och klassiska skidåk. Här får du skidåkning som ställer orken, upplevelsen och friluftslivet på sin spets. Anmäl dig redan idag!

Pepp, information och anmälan till Keb Classic vinter hittar du här

Topparnas Kamp
Kebnekaises sydtopp har sedan urminnes tider varit Sveriges högsta punkt men det håller på att förändras. Den globala uppvärmningen smälter i snabb takt den glaciär som utgör sydtoppen vilket gör att den steniga nordtoppen sannolikt snart kommer vara Sveriges högsta punkt. För att uppmärksamma detta och öka medvetenheten om klimatutmaningen har Topparna Kamp skapats. Topparnas Kamp är ett projekt som drivs av Protect our Winters (POW), en organisation inom snösportvärlden vars syfte är att aktivt jobba med klimatfrågan. Läs mer om denna viktiga fråga samt Topparnas Kamp