Bild på fjällappen och skidåkare

STFs fjällapp

STFs fjällapp är fulladdad med information, fakta och inspiration som kan komma bra till användning för upptäckter direkt på plats i väglöst land eller hemma inför äventyret. Dessutom kan du samla alla våra klassiska topp- och stugmärken direkt i telefonen och dela dessa mot dina vänner på sociala medier.

Appen ”STF i fjällen” innehåller allt du kan behöva för att på bästa sätt upptäcka äventyr i fjällen, under såväl sommar som vinter. Här hittar du information om över 600 etapper med avstånd, tiden det tar att vandra eller skida, antal höjdmeter, vilka kartor som gäller och även en tydlig beskrivning på själva turen. Dessutom en massa fakta om våra fjällstugor och fjällstationer.

Fjällappen är också ett resultat av STFs ungdomssatsning ”Get Real”, där deltagarna efterfrågade en plats för att snabbt kunna hitta information om vandring och turskidåkning. Enkelt, faktabaserat och med tydliga turbeskrivningar.

Topp- och stugmärken

Historiskt samlade erfarna fjällvandrare topp- och stugmärken på sin ryggsäck. Ryggsäcken blev inte bara snygg utan också en mätsticka över erfarenhet. Genom att erbjuda en ny möjlighet att samla märkena direkt i telefonen, knyter vi ihop vår långa historik med den digitala världen där erfarenheterna delas i sociala medier.

Det finns 110 märken totalt utspridda över fjällkedjan från Grövelsjön i söder till Pältsa längst upp i norr.

toppmarken

Ladda ner appen

Appen ”STF i Fjällen” finns för nedladdning i Appstore och på Google Play.

Har du frågor eller andra funderingar? Kontakta oss på stfapp@stfturist.se

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.