Martin Strömgren – Sportchef i Jämtlandsfjällen

Martin har ett väldigt roligt jobb, nämligen att se till att alla som vill uppleva Jämtlandsfjällen har ett stort utbud av aktiviteter och upplevelser att välja mellan – sommar som vinter.

Vad innebär din roll?

Jag ska se till att det finns inspirerande, lärorika och roliga upplevelser för gäster som besöker någon av STFs fjällstationer eller fjällstugor i Jämtlandsfjällen. Sommar som vinter erbjuder vi en mängd olika turer och kurser med olika fokus och mål. Förhoppningsvis finns något för alla! Det är min uppgift att ta fram nya kurser o turer men också att se till att de som redan finns genomförs på bästa möjliga sätt. Jag ska även se till att vår uthyrning fungerar som den ska och att gästerna är nöjda med det som finns.

Hur tänkte du när du valde utbildning ?

Att få vara utomhus har nästan alltid varit ett stort intresse och det ville jag utveckla genom att plugga till fjälledare på Åredalens Folkhögskola. Förutom att jag lärde mig mycket om att vara ute i de skandinaviska fjällen insåg jag att man faktiskt kunde jobba i fjällen och fick bra kontakter med turistbranschen i Jämtland.

Vad betyder det för dig att jobba för STF?

Fjällen betyder något extra för mig. Att få jobba med något som man tycker om och brinner för är fantastiskt och STF gör detta möjligt. I mitt jobb får jag dela min passion med andra i en miljö som jag gillar. Sen har jag världens bästa kollegor, för de tycker om fjällen lika mycket som mig!

Vilken betydelse har värdeorden för dig i din vardag? 

Jag och de gäster jag möter har gjort ett väldigt aktivt val att komma till Jämtlandsfjällen. Eftersom vi delar samma intresse för fjällmiljön blir det väldigt äkta, engagerade och nyfikna möten. Värdeorden finns som en grund för mitt vardagliga arbete och funkar som en kompass när jag tar beslut och möter gäster och kollegor.

STFs värdeord är Omtänksamhet, Nyfikenhet, Äkta, Professionell och Engagerad.