Josefine Andersson Söderberg - Guide STF Sylarna Fjällstation

Josefine är en av våra många guider som skapar minnesvärda upplevelser för våra gäster.

Vad innebär din roll?

Som guide på STF är nog min roll främst att vara med och skapa minnesvärda upplevelser för gästerna. För mig handlar det till stor del om ett bra gästbemötande, att se gästers behov och bemöta deras förväntningar. Mitt jobb blir att dela med mig av mina erfarenheter för att gästen ska känna sig trygg och kunna njuta av sin upplevelse.

Varför sökte du dig till det här jobbet?

På grund av fjällen, det ligger i en miljö jag älskar och känner mig hemma i. Dessutom tycker jag om att arbeta med människor och service. På anläggningarna får man möjlighet att arbeta relativt nära gästerna vilket jag uppskattar och ser som en fördel. Det är en blandning mellan arbete och livsstil som passar mig väldigt bra.

Vad betyder det att jobba för STF för dig?

På STF får jag möjlighet att möta olika människor och vara med att skapa nya upplevelser vilket ger mycket glädje och energi. STF är en organisation som gör mycket gott för svensk turism, de skapar möjligheter att upptäcka svensk natur och genom sportavdelningarna tar det steget längre och är med gästerna där ute. De ger möjligheten att lära ut hur man färdas på ett säkert sätt och och tar ansvar. Det tycker jag är fint.

När är ditt jobb som roligast?

Ute på en tur med en grupp som tycker att det är minst lika roligt som jag att vara ute i naturen och vandra, bestiga berg, åka skidor eller någon av de andra aktiviteterna vi erbjuder. Gärna när det är lite utmanande förutsättningar och väder som kräver extra eftertänksamhet – då är jobbet som bäst!

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.