Åsa Säfström – Sportchef på STF Abisko Turiststation

Att reseanledningarna till Abisko är många vet Åsa Säfström som jobbar med att skapa minnesvärda upplevelser under såväl norrsken som midnattssol.

Vad har du för utbildning/ tidigare erfarenhet?

Jag har jobbat länge inom servicebranschen. För att få börja jobba mera ute i fjäll och natur, sökte jag mig in på Fjälledarlinjen på Storumans folkhögskola för att certifieras fjällguide. I Abisko har jag jobbat och utbildat mig vidare inom skidområdessäkerhet, lavinteknik samt fjällräddning.

Vad innebär din roll?

Min roll är att skapa spännande och naturnära aktiviteter och paket kring våra största reseanledningar, norrsken och midnattssol. Samarbeten med lokala företag, föreningar och övriga instanser. Det innebär också att se till så att mina kollegor har det bra och får de riktiga förutsättningarna att kunna göra bra ifrån sig och känna sig nöjd med de jobb som de utför.

Vad betyder det för dig att jobba för STF?

STF bidrar till gemenskap och möten med andra människor och kulturer, är en stor drivkraft i miljöfrågor, och får människor att upptäcka naturen. Jag känner mig stolt att få vara en del av det.

Varför skulle du rekommendera STF till andra?

STF är en organisation där man både får inspirera andra och bli inspirerad, både av gäster och av kollegor. På STF finns utrymme för alla typer av människor som vill utmanas, inom det områden de trivs med och det de är duktiga på.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det bästa med mitt jobb är att få inspirera både guider och våra gäster till vår underbart vackra natur. Jag vill dela med mig av allt det fina som finns i Abisko året runt. Min önskan är att varje gäst bär med sig en liten bit av Abisko i sitt hjärta.