Adelina Enström från STF Gärdet

Adelina Enström - Receptionschef på STF af Chapman & Skeppsholmen Vandrarhem

När du kliver in på STF af Chapman & Skeppsholmen är det kanske Adelina som hälsar dig välkommen. Personligt gästbemötande är nämligen en stor del av hennes jobb som receptionschef.

Varför sökte du dig till det här yrket?

Jag ramlade in i vandrarhemsvärlden redan som tonåring! I flera år jobbade jag på ett litet vandrarhem som mina föräldrar och deras kompisar drev. När jag sedan sökte mig vidare kändes STF helt rätt. Jag ville nämligen inte stå på ett hotell där man bara checkar in och ut gäster på löpande band. Här märkte jag att det fanns ett större sammanhang. Man blev inte bara en del av hotellet, utan av hela organisationen. Jag vet att allt mitt arbete går tillbaka till verksamheten i form av olika insatser för natur och samhälle. Det gör mig stolt att jobba för STF!

Hur skulle du beskriva ditt jobb?

Mitt uppdrag som receptionschef är att hålla receptionens drift igång. Rollen är väldigt bred, förutom de administrativa uppgifterna så handlar mina dagar till stor del om att lära upp och stötta mina kollegor. Jag är även Hållbarhetsansvarig för vårt boende där jag jobbar med att utveckla och förbättra rutiner för att minska vårt klimatavtryck.  Mycket inspiration hämtar jag från mina kollegor och från våra gäster.

När är ditt jobb som roligast?

Det finns en stark anda av samarbete och gemenskap här på STF af Chapman Skeppsholmen . Det ger mig otroligt mycket energi! Arbetsgruppen är så härlig! Och att sedan jobba för en organisation med en tydlig vision för det bättre gör mig stolt i vardagen.

Något annat som ger mig energi är såklart våra gäster! Jag får möta människor från hela världen, många av dem välkomnar vi tillbaka flera gånger om. Att få vara en del av deras äventyr och se dem nöjda är det absolut bästa med jobbet.

"Jag pratar ofta med gästerna om deras planer, vad de har gjort, eller vad de tycker och tänker rent allmänt. Ibland kommer man dem så nära att man vet vad deras barn heter!"

Adelina Enström

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.