Adelina Enström från STF Gärdet

Adelina Enström - Receptionist på STF af Chapman & Skeppsholmen Vandrarhem

När du kliver in på STF af Chapman & Skeppsholmen är det kanske Adelina som hälsar dig välkommen. Personligt gästbemötande är nämligen en stor del av hennes jobb. Hon jobbar i receptionen och finns titt som tätt även med som frukostvärdinna.

Varför sökte du dig till det här yrket?

Jag ramlade in i vandrarhemsvärlden redan som tonåring! I flera år jobbade jag på ett litet vandrarhem som mina föräldrar och deras kompisar drev. När jag sedan sökte min väg från dem hittade jag STF på en gång. Jag ville nämligen inte stå på ett hotell där man bara checkar in och checkar ut gäster på löpande band. Här fanns ett större sammanhang och man blev inte bara en del av hotellet, utan av hela organisationen. Jag vet att allt mitt arbete går tillbaka till verksamheten i form av olika insatser för natur och samhälle. Det gör mig stolt att jobba för STF!

Hur skulle du beskriva ditt jobb?

Min roll går ut på att hålla receptionen igång – att rutiner finns så att mina kollegor vet vad de ska göra. En stor del av mitt dagliga arbete handlar om att lära upp och stötta. Jag har alltså en nära relation till kollegor, så väl som våra gäster. Mycket av jobbet är dessutom administrativt, vilket gör att jag får god överblick. Och det är just den större bilden som gör mig taggad, inte minst på att nå våra mål som verksamhet. Samtidigt har jag alltid nära till samtal med våra gäster, vilket jag bara älskar!

När är ditt jobb som roligast?

Det är när jag har mycket att göra, faktiskt. Nu jobbar vi ju ganska självständigt här, men man känner ändå att det är stark sammanhållning i arbetsgruppen. När saker händer och vi utvecklas som team – då är det kul! Och när man får den där riktigt nära relationen med gästerna. Många av våra gäster kommer och bor här nästan varje vecka, och då är det kul att kunna välkomna personen tillbaka till ”sitt andra hem”, veta precis vilket rum hen tycker bäst om, och höra hur det går på jobbet eller utbildningen. Så man får verkligen en personlig relation på plats, vilket jag tycker är jättefint.

"Jag pratar ofta med gästerna om deras planer, vad de har gjort, eller vad de tycker och tänker rent allmänt. Ibland kommer man dem så nära att man nästan vad deras barn heter!"

Adelina Enström

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.