Färdefonden

Svenska Turistföreningens fond "Den svenska ungdomens färdefond" delar varje år ut stipendier för att främja aktiviteter och resor inom Sverige med fokus på friluftsliv och kultur.

Färdefonden har funnits ända sedan 1935 och i våra stadgar står det beskrivet att ”Den svenska ungdomens färdefond är avsedd att främja studiefärder och friluftsliv i Sverige, särskilt bland svensk ungdom men även inom andra grupper av vårt folk, som ej utan ekonomiskt stöd kunna företaga resor.”

Planerar du en resa eller aktivitet med friluftslivsfokus? Då kan du skicka in en ansökan för 2023 års stipendier. Beskriv kort resans eller aktivitetens syfte och ändamål, redogör kort för den totala kostnaden samt för vilket ändamål det sökta beloppet är avsett (stipendiet kan utgöra en del av en större resa/aktivitet) och hur det bidrar till att uppfylla fondens syfte. Ansökan ska vara högst två A4-sidor och mejlas till sara.wangler@stfturist.se eller per post till Svenska Turistföreningen:

Svenska Turistföreningen
Box 17251
104 62 Stockholm

Sista ansökningsdag är 30 april 2023.  

Inkomna ansökningar behandlas av STFs styrelse som beslutar om tilldelning av stipendium med utbetalning i maj/juni 2023. Eventuella frågor hänvisas till Sara Wangler, adress ovan.

Välkommen med din ansökan!

Färdefonden har tidigare gått till bland annat

  • Cykelresa för att upptäcka Gotlands natur och kultur
  • Arrangerad fjällvandring i rehabiliteringssyfte
  • Ledarledd kajaktur i skärgården för ungdomar 15-19 år
  • Vandra Jämtlandstriangeln med två döttrar
  • Motivera elever att vara fysiskt aktiva genom fjällvandring i Härjedalen
  • Paddla och övernatta med hållbarhetsfokus
  • Utbildning flora och fauna i Jämtland
  • Resa till Grövelsjön med ensamkommande asylsökanden
Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.