Ny app öppnar fjällen

Bestig toppar och bli kung i sociala medier. Från och med i idag, den 29 juni 2016 går det att samla Svenska Turistföreningens (STF) klassiska topp- och stugmärken digitalt via nya appen STF I FJÄLLEN. En app som även innehåller bra fjällinformation och tanken är att den ska få fler att upptäcka fjällen i väglöst land. Även de som är lite ovana. I förra veckan öppnade STF upp alla sina fjällstugor och fjällstationer för sommarsäsongen och stänger först i september.

Historiskt samlade erfarna fjällvandrare topp- och stugmärken på sin ryggsäck. Ryggsäcken blev inte bara snygg utan också en mätsticka över erfarenhet. Nu blir det i appen och genom att dela märkena i sociala medier som erfarenheten visas upp. Det finns 110 märken totalt utspridda över fjällkedjan från Grövelsjön i söder till Pältsa längst upp i norr.

– Det ska bli intressant och se vilket märke som är populärast och vem som lyckas att samla flest märken på en säsong. Vi har också velat ge alla fjällturister ännu bättre information runt vandring och turskidåkning samlat i en app. Märkena blir ett sätt att knyta in vår långa historik även i den digitala världen, säger Niklas Winbom, Fjällchef på STF.

Appen innehåller information som gästerna behöver under såväl sommar som vinter för att på bästa sätt upptäcka äventyr i fjällen. Information om över 600 etapper, dess avstånd, tid att vandra eller skida, höjdmeter, vilka kartor som gäller och därtill en tydlig turbeskrivning på själva turen. Dessutom en massa fakta om STFs fjällstugor och fjällstationer.

– Så viktigare än märkena är att appen ska få fler att upptäcka fjällen i väglöst land. Även de som är lite ovana. Vi vill gärna få fler att uppleva den svenska fjällvärlden med STFs fjällstugor och fjällstationer, säger Niklas Winbom.

STFs fjällanläggningar har öppet för sommarsäsong från den 24 juni och fram till mitten av september.

Appen, ”STF I FJÄLLEN” finns för dig att ladda ned i Appstore och på Google Play.

iOS: https://itunes.apple.com/us/app/stf-i-fjallen/id1125086102?l=sv&ls=1&mt=8

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.stf.turist

För mer information och bilder kontakta:
Niklas Winbom, Fjällchef STF
Mobil: 072-743 21 28
niklas.winbom@stfturist.se

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.