Charlotta Netsman ska sätta STF Undersvik Gårdshotell och Vandrarhem på kartan

Nu är det klart, Charlotta Netsman har fått tjänsten som platschef på STF Undersvik Gårdshotell och Vandrarhem som öppnar för allmänheten i september 2023. Charlotta är en välkänd profil i Hälsingland då hon varit verksamhetschef på Stenegård i Järvsö sedan 2013 och även varit involverad och lett projekt inom världsarvet hälsingegårdar. Charlotta tillträder sin nya tjänst i mars 2023.

– Vi är jätteglada över att rekrytera en platschef med den erfarenheten och bakgrunden som Charlotta har. Men sin operativa erfarenhet från Stenegård och med hennes tidigare erfarenheter av både verksamhetsutveckling och projektledning kombinerat med hennes starka förankring i bygden, känns hon som en perfekt matchning för STF Undersvik Gårdshotell och Vandrarhem, säger Peter Eriksson, chef för STF:s boenden.

I november undertecknade Svenska kyrkan i Uppsala stift och Svenska Turistföreningen, STF, ett samarbetsavtal kring stiftsgården i Undersvik. Avtalet innebär att STF kommer att driva den operativa verksamheten på stiftsgården, men fastigheten ägs fortfarande av Uppsala stift. STF Undersvik Gårdshotell och Vandrarhem ligger vid Ljusnans strand mellan Järvsö och Orbaden i Hälsingland och består av fem byggnader som kommer att erbjuda över 130 bäddar. Allt från dubbelrum med dusch och toalett, flerbäddsrum samt möjligheten att hyra ett eget hus med bastu. I huvudbyggnaden finns restaurang med fullständiga rättigheter med lokala matupplevelser, sällskapsytor och flera konferensrum.

– För mig känns det som ett hedersuppdrag att få vara med och bygga upp verksamheten på STF Undersvik Gårdshotell och Vandrarhem från början. Den här gamla stiftsgården ligger många, inklusive mig själv, varmt om hjärtat redan och den nya inriktningen på verksamheten flätas så fint ihop med platsens historia. Jag ser verkligen fram emot att få skapa en mötesplats för människor som inspirerar till upplevelser, vila och reflektion mitt i det vackraste av Hälsingland, säger Charlotta Netsman.

STF är en ideell medlemsförening, grundad 1885 som arbetar för att alla ska ha tillgång och upptäcka Sveriges natur och kultur, idag och i framtiden. Föreningen har ett starkt fokus på minskat klimatavtryck, småskalig turism och ett hållbart friluftsliv. En viktig aspekt för att kunna upptäcka Sverige är att man kan övernatta. Inom STF familjen finns det idag cirka 250 boenden, ett brett utbud av fjällstationer, fjällstugor, hotell, vandrarhem, värdshus, B&B, fyrar, pensionat och mycket annat. Ett 50-tal drivs i egen regi, främst i fjällen och andra ägs och drivs av egna företagare som är anslutna till STF via ett samarbetsavtal Gemensamt för dem alla är att de är personliga, genuina och hållbara med fokus på natur och kulturupplevelser.

Pressmeddelande 221101 ang undertecknade av ett samarbetsavtal mellan Svenska kyrkan i Uppsala stift och STF
Stiftsgården i Undersvik nyöppnar i Svenska Turistföreningens regi – Svenska Turistföreningen (svenskaturistforeningen.se)

Om STF Undersvik Gårdshotell och Vandrarhem
Om Undersvik Gårdshotell och Vandrarhem – Svenska Turistföreningen (svenskaturistforeningen.se)

För ytterligare information, intervjuer, vänligen kontakta
Charlotta Netsman, ny platschef STF Undersvik Gårdshotell och Vandrarhem 073-544 13 32, cnetsman@gmail.com

Peter Eriksson, chef STF Boenden 072-743 21 28 peter.eriksson@stfturist.se

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.