Upptäck Sverige

Guiden Upptäck Sverige har tidigare ingått i STF-medlemskapet. Från och med 2020 har vi slutat producera guiden.

Upptäck Sverige var först utformad som en liten bok med kort fakta om varje boenden. Av hållbarhetsskäl valde vi att 2018 inte längre att skicka ut boken per automatik alla medlemmar. Istället fick de medlemmar som ville ha den beställa ett tryckt exemplar. Under hösten 2018 togs beslutet att vi från och med 2019 inte kommer trycka Upptäck Sverige-boken längre. Istället tog vi fram en lite enklare kartfoldern till medlemmarna med en översikt över alla STFs boenden. 2020 tar vi även bort kartfoldern och hänvisar till information om våra boenden på webben och i vår app. Vi förstår att vi har medlemmar som uppskattar boken och använder den, men intresset för den tryckta guiden har varit för lågt.

Varför gör vi detta?
Vi brukade trycka och distribuerar 140 000 ex av Upptäck Sverige. Det var dyrt, räknat i kronor och i påverkan på miljön. Vi vet också att de flesta medlemmar använder vår hemsida för att planera sina resor. Vi vill gå i bräschen för hållbar turism, och producera och skicka ut tusentals guider som inte används är definitivt inte hållbart. Pengarna vi sparar lägger vi på att utveckla vår hemsida.

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.