INTRESSEOMRÅDEN

Minskad klimatpåverkan, Mångfald och integration, Social hållbarhet

LANDSKAP

Dalarna

Ort

Långshyttan

Ålder

62

E-POST

ulrich.oswald@fd.stfturist.se

Ulrich Oswald

Vad skulle du vilja se för utveckling inom STF?

Det är viktigt att vi kan engagera fler att blir medlemmar i STF och gärna fler som är nya i Sverige. Vi ska locka fler att upptäcka den fantastiska svenska naturen och vår kulturmiljö. STF är den mest hållbara friskvårdsaktören i Sverige: vi bidrar till rörelseglädje ute i det fria, utan att belasta miljön.

Vilken är den viktigaste framtidsfrågan för STF?

STF ska verka för en ekologisk och social hållbar turism som inkluderar alla i vårt land. Även människor med funktionsvariationer ska kunna uppleva vår natur och kulturmiljö och så mycket av möjligt av naturen ska göras tillgänglig för alla. Samtidigt som fler beger sig ut i naturen krävs det att vissa sårbara delar av naturen skyddas mot överexploatering. Regeln bör vara att man vandrar och promenerar, eventuellt cyklar, och att det är lugnt och stilla i naturen.

Beskriv kort vem du är och varför du vill engagera dig inom STF.

Jag har arbetat ideellt med att ta naturovana människor och människor som är nya i Sverige ut i naturen, där vi gemensamt har upplevt naturen och berättat för varandra om flora och fauna. Vi har även lagat mat över öppen eld, dels med saker som vi har hittat i naturen och dels med saker som vi har haft med oss. Jag vill verka för att fler upplever fördelen med att vara ute i naturen: avkoppling i stället för uppkoppling.

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.