INTRESSEOMRÅDEN

Ekonomi och organisationsutveckling, Hållbarhet, Vandring

LANDSKAP

Stockholm

Ort

Bromma

Ålder

65

E-POST

ule.johansson@kemi.se

Ule Johansson

Varför vill du engagera dig i STF?

10 år gammal gick jag på skidor med min far till Storulvåns fjällstation, då i väglöst land. Sedan dess har STF en särskild plats i mitt hjärta. Naturen och vår miljö behöver en stark röst. STF har genom sina medlemmar, lokalavdelningar, vandrarhem och fjällverksamhet händerna i myllan och kan genom detta både väcka opinion och erbjuda något speciellt för oss alla. Jag är nu medlemsombud och aktiv stugvärd och vill gärna fortsätta dessa engagemang för att dra mitt strå till stacken. Bygga vidare på det STF som i år som många andra haft ett tufft år.

 

Vad skulle du vilja utveckla inom STF?

Jag vill verka för bättre tillgänglighet i fjällverksamheten. Det kan vara en bättre bussförbindelse, ökat samarbete mellan kommuner, regioner och staten eller nya vandringstips. Jag vill också arbeta för att locka fler nybörjare ut i naturen, de som tycker naturen är otillgänglig eller till och med farlig. Jag vill också arbeta för att STF minskar sin negativa miljöpåverkan, genom bättre energianvändning, smartare materialval, genom att erbjuda aktiviteter med mindre negativa miljöeffekter. Jag vill också locka fler att bli medlemmar, tillsammans blir vi starkare.

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.