INTRESSEOMRÅDEN

Påverkansarbete, Vandring

LANDSKAP

Östergötland

Ort

Linköping

Ålder

68

E-POST

torgny.faxen@gmail.com

Torgny Faxén

Varför engagerar du dig i STF?
Jag uppskattar STF som idé och organisation. Är medlem sedan många år och har bott på vandrarhem i såväl Sverige som utomlands sedan barnaår. STF stugvärd i fjällen sedan 4 år och upplever det som mycket meningsfullt och roligt att träffa och hjälpa folk med olika bakgrund och kultur samtidigt som man vistas i fjällvärlden. Jag trivs med att vara en del av ett sammanhang, vara med och kunna påverka och bidraga. Erfarenhet från ideell föreningsverksamhet som scouter och orientering.

Vad skulle du vilja utveckla inom STF?
Jag tror att STFs webb och app kan spela en större roll än de gör idag som guider för att stimulera, planera, boka och genomföra egna vandringar i svenska fjällen och även på låglandsleder. Här finns stora möjligheter att utöka och förenkla och stimulera till upptäckter av kända såväl som mindre kända områden och vid olika årstider. Som stugvärd ser jag och mina kollegor att det finns många olika möjligheter som fjällen har att erbjuda och hur man kan utveckla och utvidga utbudet av stugor och leder.

Aktiv, hållbar och hälsosam turism i vår natur röner ett allt större intresse i dagens Sverige. Jag tror att STF har en nyckelroll att spela här och jag är gärna med i det arbetet.

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.