INTRESSEOMRÅDEN

Påverkansarbete

LANDSKAP

Västerbotten

Ort

Skellefteå

Ålder

66

E-POST

thorbjornjohansson@hotmail.com

Thorbjörn Johansson

Varför engagerar du dig i STF?
För mig betyder STF boende i fina kulturmiljöer och möjligheter att tryggt få bo och vandra utmed vandringsleder i fjällvärlden. STF värnar om det genuina i naturen och i kulturmiljön och arbetar för att göra det möjligt för alla att på ett eller annat sätt ta del av den svenska naturen. Här vill jag gärna hjälpa till. Jag är relativt ny som medlem och stugvärd sen 2017. Att vara stugvärd är ett bra sätt att själv komma ut en längre tid och vara till hjälp för andra.

Vad skulle du vilja utveckla inom STF?
Jag vill verka för att alla som vistas i väglöst land ska förstå att man själv är en del av naturen. Man ska vara nyfiken, man ska färdas långsamt och ta vara på möjligheterna till den avkoppling naturen ger. En vandring ska inte vara en prestation utan en upplevelse och möjlighet till eftertanke och nedvarvning från en stressad vardag. Vi ska alla vara medvetna om vilket ansvar vi har och lämna så obetydliga spår efter oss som möjligt. Att bära hem sina tomma förpackningar och annat skräp borde vara en självklarhet. Tystnad är en bristvara och vi bör noga överväga om vi verkligen vill utnyttja motoriserade transporter för bekvämlighetens skull då vi ska färdas i en för övrigt tyst fjällmiljö.

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.