INTRESSEOMRÅDEN

Barn- och ungdom, Påverkansarbete

LANDSKAP

Stockholm

Ort

Stockholm

Ålder

26

E-POST

madicken92@hotmail.com

Madicken Ekvall Magnusson (suppleant)

Varför engagerar du dig i STF?
Har nyss blivit medlem i STF. Tycker att det är en viktig organisation för att fler människor i Sverige ska få tillgång till den naturskatt som finns i vårt avlånga land. Inspirerad av samtal med medlemsombud Li Holmberg tänker jag att det finns mycket att göra i arbetet att försöka nå en yngre generation att engagera sig i organisationen.

Vad skulle du vilja utveckla inom STF?
Jag skulle vilja lägga energi på att se till att fler unga människor får kunskap om STF och den skatt som organisationen förvaltar i form av kunskap och kompetens när det kommer till friluftsliv.
Med min bakgrund, född i Västerbotten, där jag på ett naturligt sätt haft tillgång till naturen väldigt nära kan jag nu som boende i Stockholm stad uppleva en viss skillnad när det kommer till närhet och kunskap. Där kan STF göra stor skillnad, tror jag.
Jag kan framför allt se ett stort behov hos, bland annat, min generation och generationer under mig att ta sig ut i naturen igen. Inte minst för dagens unga i en stressig miljö där mycket fokus ligger på sociala medier, ofta stillasittande och där psykisk ohälsa ökar. Naturupplevelser skulle kunna vara en viktig motpol till den världen.
Även genom mitt yrke som fysioterapeut vet jag att människan mår bra av att vara fysiskt aktiv ute i naturen.

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.