INTRESSEOMRÅDEN

Boende, Påverkansarbete

LANDSKAP

Stockholms län

Ort

Huddinge

Ålder

42

E-POST

lindagebauer@hotmail.com

Linda Gebauer

Varför vill du engagera dig i STF?

Jag är i dagsläget inte engagerad inom STF mer än som medlem sedan ca 5 år. Mina barn är också medlemmar och vi brukar bo på STF boenden som är prisvärda. Jag anser att STF har en viktig roll i att öka medvetenheten om hur vi kan uppleva vårt vackra land som turist på ett hållbart sätt. Sverige har så mycket att upptäcka över hela landet såväl lokalt där man bor som längre bort. Det ligger i tiden att vara turist i sitt eget land och jag tror intresset för att resa inom landet kommer öka ännu mer.

Vad skulle du vilja utveckla inom STF?

Jag skulle vilja att STF jobbade ännu mer med att belysa andra delar av Sverige än de svenska fjällen. Det finns så mycket mer att se men vi pratar sällan om det på samma sätt som fjällen. Men för att tänka långsiktigt tror jag att vi behöver sprida ut oss istället för att koncentrera oss på samma yta. Jag tycker därför att vi behöver se över vilka boenden vi har över hela Sverige så spridningen är bra och att närheten finns till STF fina signaturleder. STF har mycket bra guidade turer men känns dyra i pris i jämförelse med andra aktörer. Om dessa kan bli billigare borde STF kunna locka fler vana och ovana personer att ta sig ut i vårt vackra land på ett säkert sätt. Jag tycker även att signatur-stämpeln kan spridas över till andra aktiviteter än vandring.

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.