INTRESSEOMRÅDEN

Fjäll, Lokalt engagemang, Mångfald och integration

LANDSKAP

Skåne

Ort

Malmö

Ålder

36

E-POST

esterhelenamaria@gmail.com

Helena Janson

Varför vill du engagera dig i STF?

Min tid som kock på STF’s fjällstation Blåhammaren är en av mitt livs bästa i form av naturupplevelser, tidvis extrema arbetserfarenheter och fantastisk gemenskap. Jag lärde mig att i värdskapet sitter allt. Tio år senare arbetar jag fortfarande för besöksnäringen och ser STF dels som en upplysande organisation som håller ihop landet i turismfrågor, dels som glädjespridare genom sitt breda erbjudande av upplevelser och prisvärd semester på hemmaplan. STF behövs för att förvalta och behålla den mångfald av natur- och kulturskatter som vi har i Sverige.

Vad skulle du vilja utveckla inom STF?

Jag skulle vilja engagera mig i integrationsfrågor och bidra till att fler nysvenskar får uppleva och lära om naturen och det unika med Allemansrätten. Naturen ska vara tillgänglig för alla, inte bara svenskfödda med goda inkomster. I Malmö där jag bor finns massor av människor som aldrig kommer utanför stadsgränsen och barn som aldrig får upptäcka och leka i naturen, trots att den alltid är så otroligt nära i Skåne.

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.