INTRESSEOMRÅDEN

Vandring

LANDSKAP

Östergötland

Ort

Mantorp

Ålder

62

E-POST

gunilla.rech@lokalpost.se

Gunilla Rech

Varför vill du engagera dig i STF?

Jag har varit med i STF sedan interrail-tiden på 1970-talet som så många andra på grund av boenderabatten. På senare år har Turist varit en bra inspirationskälla. Lokalavdelningen och dess möjligheter upptäckte jag för några år sedan och har med liv och lust deltagit i vandringar och andra träffar. Under en sommarsäsong har jag även arbetat som vandrarhemsvärd på ett av STF:s boenden och har genom de kurser jag deltagit i bra koll på STF:s arbete och värderingar.

Vad skulle du vilja utveckla inom STF?

Det är bra att besöksnäringen blir mer hållbar och lokal, det tjänar både naturen och människan på. Jag vurmar också för att bevara de kulturhistoriska värden som finns på många vandrarhem och andra boenden. Folkbildning i form av att lära känna sitt land och alla som bor här är också ett viktigt mervärde, liksom att STF är en inkörsport till att lära sig mer om naturen och att vistas i den, något som är extra angeläget för mig som biolog. I mån av tid längre fram kan jag också tänka mig att bidra med mina kunskaper som kommunikatör när det gäller olika politiska delmål, såsom att göra destinationer mer tillgängliga genom allmänna kommunikationer och att locka fler nya svenskar och nyanlända ut i naturen och att lära ut den viktiga allemansrätten som ju också innebär skyldigheter. Utbytet med andra länder skulle också kunna utvecklas mer.

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.