INTRESSEOMRÅDEN

Barn- och ungdom, Påverkansarbete

LANDSKAP

Västergötland

Ort

Mölndal

Ålder

49

E-POST

fjrehmann@gmx.ch

Franz-Josef Rehmann

Varför engagerar du dig i STF?
Sedan jag har flyttat till Sverige är jag på väg att upptäcka landet med sin spännande kultur och historia och även den fantastiska naturen. STF hjälper mycket på olika sätt: det finns den intressanta tidningen Turist som presenterar platser i landet, och de många vandrarhemmen som välkomnar mig, både som bokad gäst men även spontant. STFs framtid beror av att medlemmar engagerar sig, diskuterar hur turism i Sverige skulle kunna utvecklas och påverkar politiker för att stödja en attraktiv och hållbar turism i hela landet.

Vad skulle du vilja utveckla inom STF?

Sverige erbjuder fantastiska, mångfaldiga upplevelser. Därför tänker jag att de som resa i Sverige, inhemska och utländska turister, skulle enklare få tillgång till regionsspecifik information när de besöker STFs vandrarhem eller webbsida, för att kunna upptäcka alla perspektiv av landet. Jag är engagerad som både Fairtrade ambassadör och ledamot i Källakademin. Med den här bakgrunden är min strävan å ena sidan att inom STF anläggningar skulle användas så ofta som möjligt produkter som är producerat under rättvisa arbetsvillkor. Å andra sidan är det viktig för mig att STF erbjuder mer än idag naturnära kunskaper, för att skapa en insikt att vi alla måste respektera och bevara vår miljö.

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.