INTRESSEOMRÅDEN

Barn- och ungdom, Leder och underhåll

LANDSKAP

Uppland

Ort

Enköping

Ålder

47

E-POST

essendru@kth.se

Åsa Essendrup (suppleant)

Varför engagerar du dig i STF?
Vi älskar fjällen – hela familjen. Det är vår rekreation och där tillbringar vi så mycket tid som möjligt. Gärna i tält en liten bit bort från leden. Vi upplever troligtvis samma utmaningar som de flesta, men eftersom vi har små barn blir de lite mer påtagliga. Kan vi hjälpa till och utveckla eller påverka så vill vi gärna det.

Vad skulle du vilja utveckla inom STF?
Tillgängligheten till fjällen. Det är svårt att ”sy ihop” längre vandringar när man har ett gäng barn. Bilplanerandet är svårt och tåg/buss blir ohyggligt dyrt. Att hitta sätt att fånga upp detta, t.ex. mindre bussprojekt el liknande, skulle kunna göra fjällen mer tillgänglig för fler. Att med små barn stå och vänta på en perrong för att få höra att tåg t.ex. är inställt, när man har fler anslutningar att ta hänsyn till. Det blir ett risktagande som får många att backa ur eftersom planeringen med bil är både komplicerad och tar lååång tid. Även lättillgänglig ”barnkartor” för vissa vandringsleder med inmärkta ”bra tältplatser” som ligger på lagom barnavstånd skulle underlätta för de som inte är så erfarna. Tydliga packlistor, rekommendationer mm. Finns massor att göra här.

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.