INTRESSEOMRÅDEN

Boende

LANDSKAP

Södermanland

Ort

Strängnäs

Ålder

60

E-POST

ake.edler@tele2.se

Åke Edler

Varför engagerar du dig i STF?
Jag gick med i STF för att få årsboken. Jag blev kvar tack vare välkomnande fjällstationer och praktiskt boende på vandrarhem. Jag fortsätter som medlem tack vara all fin verksamhet, inte minst i lokalavdelningarna. Engagerade ledare och funktionärer har gett mig och många andra så mycket, ibland i sol, ibland under mörka moln, men alltid minnesvärt. Utvecklingen av en ideell idébaserad medlemsorganisation förutsätter ett engagemang från dess medlemmar och jag är en av dom. Min resa har gått från fjäll till lågland, men idéerna håller än och jag kan påverka.

Vad skulle du vilja utveckla inom STF?
Grunden i verksamheten är den enskilde medlemmen. Jag vill arbeta för att stärka det lokala arbetet, inte minst i ett samhälle som är under ständig förändring. STF överlevnad ligger i att kunna genomföra förändringar, men bevara den idémässiga grunden. Ibland kan det innebära konflikter med kommersiella intressen och behov, men genom att hålla fast vid grundtankarna kan dessa lösas.

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.