Riksstämman 2018

Helgen den 5-6 maj 2018 höll STF riksstämma i strålande väder i en fantastisk miljö på Lillsveds folkhögskola ute på Värmdö utanför Stockholm. Deltagarna anlände med båt vid lunchtid och klockan 13 inledde ordförande Peter Nygårds stämman med en parentation över STFs fjällprofil Sten Brander och en av STFs före detta ordförande Erik Ehn som båda nyligen avlidit. Därefter förklarades stämman för öppnad.

Till ordförande för stämman valdes Kristina Ljungros. På lördagen fattades beslut om 2017 års förvaltning och styrelsen beviljades ansvarsfrihet för det gångna året. Stämman ajournerade sig därefter för diskussioner i Plenum och diskussioner på påverkanstorg. På söndagen fattades beslut utifrån styrelsens förslag om ändringar i stadgarnas ändamålsparagraf och avseende suppleanter för medlemsombud.

De reviderade stadgarna kan du läsa här

Styrelsen fick också mandat att ändra i medlemsavgifterna upp till en viss nivå.

17 motioner hade inkommit. Bland annat bifölls motioner om bättre spridning av fjällturismen, kriterier för erbjudande om stugvärdsuppdrag och rapportering och återkoppling angående stugvärdsuppdrag.

Alla motioner och handlingarna till riksstämman 2018 kan du läsa här

Här hittar du beslut och protokoll från riksstämman 2018:
Beslutsunderlag riksstämman 2018
Röstlängd riksstämman 2018
Protokoll riksstämman 2018

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.