Föreslå en person som medlemsombud

Svenska Turistföreningen är en demokratisk organisation där medlemmarna är med och beslutar om framtiden genom valda medlemsombud. Känner du någon som du tycker skulle passa till uppdraget? Bra, då kan du föreslå hen här!

Medlemsombuden medverkar i olika referensgrupper och projekt där de har möjlighet att påverka STFs framtid. Ombuden är även med på nästa riksstämma i maj 2026, där styrelse väljs och framtidsplaner klubbas.

Vi välkomnar medlemmar från hela landet, med stor eller liten erfarenhet av STF. Kraven är att personen har fyllt 16 år och vill vara med och utveckla STFs framtid. Läs mer om våra medlemsombud här.

Mellan 15 maj och 30 september har du möjlighet att föreslå någon du känner som kandidat.

 

När alla som är intresserade har registrerats kommer en förtroendevald nomineringskommitté  nominera minst 100 kandidater av de som föreslagits. Detta gör de utifrån en tydlig uppdragsbeskrivning.

De nominerade presenteras därefter på STFs hemsida och STFs medlemmar röstar på de nominerade genom ett digitalt val under november och december månad. Alla medlemmar får rösta på tre nominerade ombudskandidater. De med flest röster blir sedan medlemsombud de kommande två åren.

Föreslå dig själv som medlemsombud

Tycker du att det låter som ett kul uppdrag? Då kanske du ska föreslå även dig själv som medlemsombud? Det gör du enkelt här.

Kontakt

Har du frågor om hur det är att vara medlemsombud? Mejla då ombudsforslag@stfturist.se

Vad innebär det att vara medlemsombud?

  • Du är ombud på stämman 2026, under en helg i maj, och är med och beslutar om STFs framtid.
  • Du är delaktig i de utvecklingsprocesser som STFs styrelse beslutar om genom att läsa in dig på underlag och bidra till diskussion.
  • Du håller dig uppdaterad om vad som händer inom STF genom att läsa nyhetsbrev och andra underlag.
  • Du har kontakt med en lokalavdelning för att få en bred bild av de framtidstankar som finns.
  • Du medverkar på fysiska och digitala samlingar för medlemsombud.
  • Att vara medlemsombud är ett ojämnt uppdrag. Vissa perioder är det möten och processer att delta i, andra perioder är det lugnt.
  • Du är vald under en två årsperiod mellan 1 januari 2025 och sista december 2026.

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.