Facebook
Twitter

Packlista för flerdagsturer i lågland

När du ska vandra under flera dagar behöver du ha med dig samma saker som för en dagstur, men också ytterligare saker beroende på hur du ska bo under turen. Minska vikten på ryggsäcken genom att använda kläder som fungerar både mot vind och väta.

Vad ska jag packa?

  • Den största skillnaden mellan dagstur och flerdagsturer är att du behöver ha ombyten. Bär dock inte på extra av allt utan tvätta underkläder och underställ i stället för att ta med många par. Kläderna torkar inomhus eller under dagen på ryggsäcken.
  • Tröjor, yllestrumpor och underställ i syntet eller ull kan dock vara bra att ha mer än en uppsättning av. En lätt tröja och byxa i merinoull fungerar som reservkläder ute och ombyte på vandrarhemmet eller i tältet.
  • För att laga mat behöver du ett friluftskök, bränsle och matvaror.
  • Skogsvandring innebär ett bättre skydd mot vind än kalfjällsturer. Du behöver inte släpa med dig ett stormtåligt tält utan du kan välja ett lättare. Ibland kan det till och med räcka med en tarp – en lättviktspresenning som spänns upp med ett par pinnar eller mellan träd. Det kan ge dig tillräckligt skydd mot regn och ger en skön under bar himmel-känsla.

Fler packlistor