Facebook
Twitter

INTRESSEOMRÅDEN

Fjäll, Lokal verksamhet, Vandring

LANDSKAP

Västergötland

Ort

Mölndal

Ålder

63

Gunnel Ragnhult

Jag har varit i engagerad i Svenska Turistföreningen i många år. Tycker att STF har mycket att erbjuda, allt från vandringar och aktiviteter hemma till upplevelser och unika boenden i hela landet och framförallt i fjällvärlden.

Det jag brinner mest för är att fler ska ha möjlighet att uppleva den unika svenska fjällvärlden. Tycker det är viktigt att STF arbeta frågor som:
– Bra infrastruktur med fungerande miljövänliga färdmedel för att nå fjälldestinationerna.
– Lättillgänglig och samlad information om vandring och skidåkning i fjällen.
– Utveckla marknadsföringen av vår unika fjällvärld, fjällstugorna och fjällstationerna gärna i samarbete med andra aktörer i fjällen.

Jag är sedan 2005 aktiv som stugvärd. Har arbetat som stugvärd i flera av STFs fjällstugor, både sommar och vinter, från Skedbrostugan i Härjedalen till Alesjaure i norra Lappland. Jag är med i styrelsen för Fjällstugvärdarna, stugvärdarnas intresseförening, och är ordförande i föreningen sedan 2011. Är även aktiv som vandringsledare lokalt.

Förutom engagemanget i STF så dansar jag folkdans, tränar på Friskis och Svettis, läser en hel del och tar del av kulturlivet. Tycker om att resa för att få nya upplevelser, senaste resmålen var Uganda och Indien. Arbetar som IT-informatör på Länsstyrelsen.

Kontakta Gunnel på Gunnel.Ragnhult@stfturist.se