Facebook
Twitter

Lisa Lindblom - Platschef på STF Storulvån Fjällstation

Vid foten av Getryggen, vid vägsände ligger STF Storulvån fjällstation och här är Lisa platschef. Hon och hennes kollegor ser till att du som gäst har det du behöver inför äventyret.

Vad innebär din roll?

Som platschef har jag totalansvar för fjällstationen och driften där. Det innebär att jag till vardags jobbar med att ordna de bästa förutsättningarna för mina medarbetare att skapa bra gästupplevelser. Jag har förmånen att ofta med hela vägen i de projekt som vi sätter som mål för verksamheten. Det kan vara alltifrån en ny produkt till hur vi utvecklar något att bli en bättre upplevelse.

Varför sökte du dig till det här jobbet?

Det är en ynnest att få jobba med andra människors semester, och försöka skapa en så bra upplevelse som möjligt. Att göra det i fjällen känns naturligt eftersom fjällvärlden är den plats där jag själv söker både lugn, adrenalin och utmaningar. Här känns det viktigt och fantastiskt att både få dela med sig, och samtidigt ta ansvar för att den verksamhet som finns i fjällen bedrivs på ett hållbart sätt med stor respekt både för både människa och natur.

Vad betyder det att jobba för STF för dig?

Jag tycker att det känns väldigt bra att jobba för en ideell förening och vetskapen om att alla pengar går tillbaka till verksamheten är en viktig motivationskraft. Utöver det driver STF frågor som är intressanta och viktiga för framtidens turism i Sverige och jag känner mig stolt att få vara en del av det.

Vilken betydelse har värdeorden för dig i din vardag?

Omtanke om gäst, medarbetare och världen vi lever i är en självklarhet och en grundbult i jobbet som platschef på en fjällstation. Med nyfikenhet, professionalism och engagemang finns möjligheten att göra en fjällupplevelse så bra som möjligt för så många som möjligt och samtidigt utveckla den verksamhet vi bedriver. Att göra det på ett Äkta sätt är enkelt, eftersom både orden i sig, arbetet och verksamheten ligger nära hjärtat.

STFs värdeord är Omtänksamhet, Nyfikenhet, Äkta, Professionell och Engagerad.