Andreas Svärd - Platschef på STF Blåhammaren Fjällstation

När du besöker STFs högst belägna fjällstation Blåhammaren är det platschefen Andreas som ser till att du som gäst har allt du behöver. Med sin bakgrund som kock vurmar han också lite extra för att din matupplevelse blir något alldeles extra.

Hur tänkte du när du valde din utbildning?

Kock blev jag för att få jobba aktivt med alla mina sinnen. Att få mätta en hungrig mage är en fin känsla. Steget från kock till platschef var inte så långt som jag kunde tro till en början. Intresset för fjällen har alltid funnits och när jag väl lyckades hitta en kombination av ett arbete som var i direkt närhet till mina intressen så blev det ett naturligt val!

Vad betyder det att jobba för STF för dig?

Glädje och gemenskap. Att varje dag känna stolthet för att jobba med en produkt som är så uppskattad av många, såväl gäster som personal. Att samtidigt utmanas av den aldrig sinande källa av flexibilitet som vi på fjället ställs inför dagligen.

Vilken betydelse har värdeorden för dig i dina vardag?

Omtänksamhet mot medarbetare och gäster är en grundsten i mitt sätt att vara på fjället. Att även visa omtänksamhet till djur och natur som står runt knuten på min arbetsplats. Skulle jag inte leva efter det så känns det inte äkta, vilket också är ett värdeord som har stark betydelse för mig och mitt arbete. STFs värdeord går att arbeta med utan att det på något vis känns konstgjort.

STFs värdeord är Omtänksamhet, Nyfikenhet, Äkta, Professionell och Engagerad.